Slipp vurdering og ego livsstil, og gi deg selv frihet, tillit og glede

Skrevet d. 12-1-2021 16:48:47 af Linda Nordskog - Psykoterapeut, Mentaltrener, Coach, Veileder, Gestaltterapeut, Gestaltcoach, Hypnoterapeut, Helsecoach, Foredragsholder/Motivator, Parterapeut

Vurderingen får frem det verste i oss

Tenk om de to mot-gruppene som har ulike meninger rundt vaksine, nedstengning og hva Covid19 egentlig er (influensa, pest eller annet) kunne justere seg til å lytte til hverandre, observere og akseptere det som blir sagt!

Tenk om de polariserte gruppene med ulike syn på verden, kunne kommunisere for så å undre seg sammen om strategi og taktikk for å oppnå en intensjon som er best for oss alle!

Bruk nå din SUPERKRAFT - Forestillingsevnen: La oss forestille oss at vi alle er gode og fine mennesker. Tenk deg at vi ikke er separate eller bedre-dårligere, feil-riktig, men at vi løfter oss opp i et mer oppmerksomt modus som de levende, komplekse og intelligente menneskene vi alle er.

Da vil vi alle bli mer kjærlige og vennlige med hverandre, og dette vil utspille seg i alle handlinger vi gjør.

Bruk nå din SUPERKRAFT - Evnen til å velge: Hva om vi kan velge en observerende og aksepterende kontakt og kommunikasjon. Det er gratis og det tar ingen tid å være seg selv, og du har oppfylt det største i det øyeblikket du vet hvem du er. Jeg kan garantere at dette hadde gjort det mulig å skape noe bedre sammen, der vi alle hadde eierskap og respekt til dette store levende eksperimentet vi deltar i som mennesker på Jorda.

Ved tillit til hverandre og mellom hverandre som blir mulig når vi lytter og respekterer ulike meninger, så vil det være mulig å forplikte seg. Dette vil igjen gi rom for at vi skaper noe godt og bra for alle. Det som skjer nå er at kontroll, makt og manipulasjon i kommunikasjon, kontakt og relasjon skaper en ekstrem polarisering, der partene projiserer (speiler ut) sine verste egenskaper på motparten.

For vi kan alle være både egoistiske og vi er alle flokkdyr, men det skaper bare frykt, hat og ødeleggende kaos med dette.

Det hjelper ikke å vurdere den andre, like lite som det virker å slå til en du er uenig med, og det hjelper ikke å starte en setning med DU… Etter DU kommer det i en uenighet en stygg vurdering som bryter ned, så snakk for deg selv og fortell hva du tror og mener, for så å lytte til den andre.

Hva kan vi gjøre? Jeg har avslørt det kraftfulle ved å slutte å vurdere deg selv og andre, fordi dette blir KRITISK. Alle kjenner vel til hvordan vi går i forsvar av kritikk, og så kommer angrepet. Dette stopper og blokkerer det potensielt optimale samarbeidet mellom oss. Jeg tror virkelig at vi alle er gode og ønsker det beste for alt og alle.

Siden vi er i samme båt på denne kloden, og Covid19 på sin kraftfulle måte har forbundet hele verdenssamfunnet. Ved å kunne velge fokus og hvordan du ser og reagerer på et problem, kan vi slik som jeg skrev nå, finne måter å gi mer ressurser og kraft motsetning til å krisemaksimere og gå i alarmberedskap som begrenser ressurser.

Krise gir vekst når vi jobber oss gjennom den, og ved å samarbeide kan vi virkelig skape noe sterkere og bedre enn vi noensinne har hatt. Om vi går over i et nytt paradigme der vi skal lytte, løfte og skape godt ville vi for eksempel både utvikle, sikre og forske på vaksiner, samt sikre at de som det er klokest å gi dem til skal få dem. Da er det viktig med åpenhet og trygghet om innholdet og om alle prosesser rundt det, og ingen hemmeligholdelse, knebling av kritiske spørsmål og valgfrihet i praksis.

Dersom en truer, tvinger og presser frem vaksiner gjennom kontroll vil det vekke motstand. Dersom en inviterer de som ønsker med på en vaksine i frihet og åpenhet vil det vekke interesse og en kan få med seg flere. Les artikkelen her om “Gruppedyret” for mer kunnskap om dette.

Trening i å bli oppmerksom på hva som er tankeverktøyet, og hvordan du skal ha makt, kontroll og frihet over dette verktøyet, sammen med pust, kroppsholdning, selvstøtte. Videre hvordan det er andre tanker som oversetter felt av det du opplever og erfarer som kommer fra din dypeste eksistens. Videre kan du få trening i hvordan det er mulig å være i kontakt med andre på et høyere bevissthetsnivå.

Dette er så spennende, interessant og gøy - velkommen med! Vil du lære selvledelse og toppledelse der du blir en mester på blant annet denne viktige kunnskapen?

Bli med på LEDERUTVIKLINGSPROGRAMMET til Bergen Helhetsklinikk ledet av Linda Mentora Nordskog og hennes dedikerte kollegaer. Skift ut vurdering med aksepterende observering - og gi slipp på den ytrestyrte, egoistiske og nevrotiske livsstilen.

Det er en dypere eksistens i deg som kan legge merke til tankene, kroppen og det som er. Dessverre er det vanlig å være bevisstløs og nummen, der en lever i feil tid med fokus på stress og frykt. Da lever vi uten å virkelig være levende, og går glipp av de dypere dimensjonene i oss selv og andre mennesker.

Ved å ta oppmerksomheten innover i energifeltet i kroppen kan du komme dypere i takt med det livet du er. Hold hendene opp og ikke rør noe eller beveg der.

Spør deg selv: Hvordan kan jeg vite at hendene fortsatt er der? Det spørsmålet leder deg innover og du kan realisere at du er levende. Skift ut et liv der du identifiserer deg med ditt EGO - ditt navn, stilling og det du har gjort og det du eier - med å gi slipp på dette egoet, for du er ikke tankene dine.

Ville dyr har ikke EGO, for de er bare seg selv. De er helt ærlige med sin naturlige og fullkomne integritet. Vi lærer allerede som små barn at den leken er MIN. Du identifiserer deg med kroppen din, ansiktet ditt og klærne du tar på deg, og dette er EGO leven og væren. 

Ved å gå bak egoet kommer en til seg selv der en naturlig lever det livet en er med integritet, støtte og det er mulig å være dypt tilstede uansett hva som er rundt, har vært eller kommer til å skje i morgen. Betingelsesløs kjærlighet kan skje når en slipper ego-et og den ytrestyrte livsstilen der det du er opptatt av og redd for er hva andre mener og tenker om deg.

Da har du gitt bort makten til disse, og da er du maktesløs noe som ikke er til å holde ut. “Unfinished business” hindrer vekst, nysgjerrig utforsking, innovasjon og det gir stagnasjon, så det er viktig å gjøre ferdig og mestre det som ikke er klart, tydelig og ferdig. Jeg har erfart at en måte enkelte kan manipulere på er å holde på “unfinished business” ved å motsette seg å avslutte det som har vært.

Livskunsten er å ignorere det som er uønsket sabotasje, for så å fokusere på det som er den gode intensjon og agenda. Egoet handler egentlig om former og funksjoner for tenkning. Om du føler deg bedre med noen av de symbolene som vi i verden bruker til å heve oss over andre, så er det egentlig en oppskrift på stor lidelse. Jeg registrerer mange store ego som holder på med helse, noe som er paradoksalt, og i stedet for å samarbeide om å hjelpe folk til bedre helse og livskvalitet, trykker de ned andre og går i en primitiv konkurranse.

Innen helse er det best å jobbe sammen med dyp respekt og tåle det som er realiteten her og nå. Noen er avhengig av å føle seg bedre enn andre, mens andre går i offerrollen der de skylder på andre for sin lidelse. Disse måtene er svært vanlig, og de skaper kun problemer. For å bli fri fra dette er awareness / oppmerksomhet innover i deg selv veien til å finne den du egentlig er ved å følge oppmerksomheten gjennom pusten i brystet og magen.

Du kan ikke tenke samtidig som du er aware på din pust. Nøkkelen er her og nå. Gå innover i deg selv i dette øyeblikk. Bli oppmerksom på at du merker alt som er med sterkere og høyere oppmerksomhet. Du kan oppnå en oppvåkning der du realiserer at du er en levende eksistens av fysikk, kjemi og biologi, som er et eget univers som i dette øyeblikket er helt utrolig fantastisk. Om du alltid lever for ditt eneste øyeblikk, så lever du egentlig aldri.

Med vennlig hilsen, Linda Mentora Nordskog

Bergen Helhetsklinikk AS 

MENTORA onlineportal

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.