Internett-avhengighet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Internett-avhengighetI dag diskuterer man i stadig større grad overdreven bruk av internett, og hvorvidt dette kan regnes som en form for avhengighet. Denne typen avhengighet er nært knyttet til dataavhengighet, og omhandler et overdrevent tidsforbruk på internett, sosiale medier, online spill, chatting m.m. som påvirker andre aspekter av livet negativt. Symptomene på Internett-avhengighet er overdreven tidsbruk på internett, utmattelse (på grunn av mangel på søvn) og manglende evne til å fungere i en sosial sammenheng, det være seg arbeid eller forhold. Selv om mange ikke tar internett-avhengighet på alvor, forstår vi i GoMentor.com at det er viktig for disse menneskene å få den hjelpen de trenger. For de som lider av Internett-avhengighet, kan online terapi være første steg i riktig retning. 

Symptomer på Internett-avhengighet 


Her er noen av de mest gjenkjennelige symptomene på denne typen avhengighet. 

  • Tidsforbruk - Overdrevent bruk av tid på internett hver dag over lengere tid. 
  • Pengeforbruk - Å bruke penger på ting som fremmer bruken av internettavhengighet, for eksempel ved kjøp av ekstra datapakke på mobiltelefon og lignende. 
  • Søvnmangel - Som følge av overdrevent tid på internett som går ut over søvn og søvnkvalitet. Dersom så mye tid og energi brukes på internett at det går utover helsen, kan det være et tegn på avhengighet. 
  • Sosiale utfordringer - Vansker med å forholde seg til andre mennesker, på både skole og jobb, på grunn av den tiden man bruker på for eksempel sosiale medier. 
  • Dårlig akademiske og profesjonelle resultater - Dersom man ikke presterer på skole eller jobb fordi det hele tiden nedprioriteres til fordel for bruk av tid og energi på internett er dette er faretegn. 

Det kan være vanskelig for noen å innse at de har et problem, selv om de kjenner seg igjen i noen av de overnevnte symptomene. GoMentor.no har derfor skapt en plattform for online terapi slik at du kan få den hjelpen du trenger, uavhengig av tid og sted. 

Behandling av Internett-avhengighet


Selv om mange ikke tar internettavhengighet alvorlig så mener vi i GoMentor.no at det viktigste for disse menneskene er at de kan få den hjelpen de trenger. For de som lider av denne typen avhengighet kan online terapi være første skritt mot en mer balansert hverdag. Behandlingen av en slik avhengig fokuserer på grenser og begrensinger, som også er tilfelle for andre typer atferdsterapi. Vi tilbyr både online samtaler og personlig fremmøte, slik at du kan velge det tilbudet du er mest komfortabel med. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Få hjelp mot internett-avhengighet

Anne Sloth Dieserud Filip Bekkelund Mariann Marthinussen Randi Torjussen
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.