Avhengighet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

AvhengighetBegrepet avhengighet blir ofte brukt for å beskrive en trang, en besettelse eller et ekstremt fysisk eller psykologisk behov for noe spesielt. Dette kan være en avhengighet av narkotika, alkohol, pornografi, sex, shopping, spill, internett, TV og mye annet. 

Avhengighet kan ha både en fysisk og psykisk karakter. Psykologisk avhengighet betyr at personen oppnår en følelse av velvære eller tilfredsstillelse ved å gjøre aktiviteten, eller ved å ta stoffet. Fysisk avhengighet er et resultat av det faktum at kroppen har tilpasset seg det brukte stoffet, for eksempel. Det vil derfor oppstå fysiske symptomer - abstinens - når stoffet ikke lenger er i kroppen, slik som kvalme, diaré, feber, hodepine eller kramper. Den avhengige personen føler en regelmessig tvang til igjen å utføre aktiviteten eller å ta stoffet for å oppnå de positive effektene - eller for å unngå negative bivirkninger/abstinenser.

Til høyre på siden kan du lese mer om ulike type avhengigheter og finne den rette mentoren for deg via 'Finn ekspert'. 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.