Dataavhengighet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

DataavhengighetDatamaskinen er et flott verktøy som gjør livet enklere og sparer tid, men for noen mennesker, er datamaskinen en uimotståelig magnet som tiltrekker dem, og få dem til å bruke enorme mengder tid på det, noe som fører til problemer i andre aspekter av deres tid. Selv om det ikke høres ut som et stort problem, så kan denne typen avhengighet ødelegge forhold, karriere og til og med hele livet. Det er noen vanlige symptomer på dataavhengighet som du kan være oppmerksom på, hvis du tror dette er et problem i livet ditt eller andres liv. Hvis dette er tilfellet, så kan vi på GoMentor.com tilbyr profesjonelle terapeuter som tar problemet på alvor.

Symptomer på dataavhengighet


Det er snakk om en avhengighet er når en person har en overdreven tidsbruk foran datamaskinen. Symptomer på denne avhengigheten kan være problemer i forhold til andre mennesker, problemer med ens arbeid, og forsømmelse av ansvar som følge av tid brukt foran datamaskinen. Atferdsterapi kan hjelpe deg med å erkjenne problemet og gjøre noe med det. Disse symptomene på dataavhengighet kan være et tegn på alvorlige problemer.

  • Abstinenser - Hvis du tar deg selv å bli opprørt når du er borte fra datamaskinen
  • Tidsbruk - bruker alt for mye tid foran datamaskinen
  • Tvangstanker - Hvis du føler et konstant behov for å bruke tid på datamaskinen, kan det bety at avhengighet er i ferd med å ta kontroll over livet ditt.
  • Uærlighet - Man trenger å lyve om tidsbruk foran datamaskinen kan være et tegn på datamaskinen avhengighet.

Behandling av dataavhengighet

Rådgivning og psykoterapi kan hjelpe mange å gjenvinne kontrollen over sine liv og bli kvitt sin avhengighet. Våre profesjonelle terapeuter kan hjelpe til med å gjenkjenne faresignalene for dataavhengighet, og lærer deg å gjøre noe med det før det er ute av kontroll. På GoMentor.com kan vi tilby dette, samt støtte gjennom online terapi og gjennom vårt forum i samråd med andre mennesker som opplever de samme problemene. Dette kan gjøre en stor forskjell i livet ditt og gi deg en bedre sjanse til å bryte ut av vaner og avhengighet.

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.