Rusavhengighet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

RusavhengighetRusavhengighet er en tilstand der en person opplever en sterk trang til å stadig oppsøke rus som en del av sitt liv. Siden de aller fleste rusmidler medfører en tilvenning ved bruk over lengere tid, vil tilstanden etterhvert kunne kalles rusmiddelavhengighet. Rusmiddelavhengighet er en tilstand der et individ stadig må ha tilførsler av et rusmiddel for å oppleve seg selv som fungerende eller for å unngå abstinenser. Det skilles ofte mellom fysisk og psykisk avhengighet. En annen måte å skille på er etter hvilket rusmiddel en er avhengig av.

Under vår kategori 'Misbruk' kan du lese mer om ulike typer rusavhengighet, sortert etter hvilket rusmiddel man er avhengig av. Alkohol er det vanligste rusmiddelet å misbruke. Bruken har så lange tradisjoner i vår kultur at alkohol stiller omfattes ikke av narkotikalovgivningen – slik de andre stoffene her gjør.

GoMentor tilbyr en online platform for coaching og samtaleterapi. Å gi slipp på en avhengighet er en tøff prosess og de fysiske abstinensene vil ofte oppleves som både smertefulle og uoverkommelige. La en av våre terapeuter, psykologer eller coacher veilede deg gjennom prosessen og minimer sjansene for tilbakefall.

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.