TV-avhengighet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

TV-avhengighetMange nyter å sitte og slappe av foran TV'en for å koble av etter en lang dag eller uke. Dette er veldig vanlig og det anses ikke som et problem før tidsbruken går utover andre aspekter og forhold i livet. TV-avhengighet kan defineres som overdrevent og vedvarende behov for å se på TV lenge av gangen. Les mer om symptomer og behandlingsmuligheter, så du kan leve et liv uten at tv'en er i kontroll. 

Symptomer på TV-avhengighet 


Her er noen av symptomene det er lurt å holde et øye på hvis du mistenker at du selv eller en du er glad i har et problem med TV-avhengighet

  • Mange timer tilbrakt foran TV'en av gangen
  • Sosiale sammenkomster nedprioriteres til fordel for TV
  • Sinne og irritasjon når man ikke får se på TV 
  • Et ønske om å se mindre på TV, men klarer ikke gjennomføre 
  • Tidligere forsøk på å minimere tiden brukt foran TV'en 
  • En indre uro når TV'en ikke er på 
  • Tenker mye på å se på TV når man gjør andre ting 
  • TV'en erstatter andre forhold og personer i livet, som for eksempel tid med familie og venner

For å finne ut om det er snakk om en avhengighet er det ofte nødvendig å slutte å se på TV for å sjekke om man opplever en form for abstinenser. Disse symptomene kan være depresjon, irritabilitet og andre følelsesmessige forstyrrelser. Hvis du kjenner deg igjen i noe av dette anbefaler vi deg å ta kontakt med en av våre tilknyttede eksperter og få den hjelpen du trenger. 

Behandlingsmuligheter


Hvis du er lei av å være fengslet foran TV'en så kan vi anbefale deg å ta kontakt med en av våre mentorer. Gjennom GoMentor kan du få både online og personlig samtaleterapi, slik at du kan få den hjelpen du trenger uavhengig av tid og sted. Vi har en rekke tilknyttede terapeuter, psykologer og coacher som har erfaring med behandling av avhengighet og kan hjelpe deg finne tilbake til en mer balansert hverdag. Ved å avdekke den bakenforliggende årsaken til avhengigheten kan din mentor lage et skreddersydd behandlingsforløp til deg. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.