Sexolog

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

SexologEn sexolog er en terapeut som via forskjellige terapiformer kan gi deg råd og personlig innsikt i sexologiske problemstillinger. Det kan være nødvendig hvis man opplever mangel på selvtillit og dårlig selvfølelse hos en partner eller i perioder hvor gnisten forsvinner, man får barn, opplever stress, angst eller depresjon. Det er mange ting som kan ligge til grunn for at det oppstår seksuelle utfordringer i et parforhold – men ikke minst motet. Med en sexolog er det mulig å komme til bunns i de faktorene som skaper problemene. På den måten kan dere få veiledning og redskapene til å komme videre og få sexlivet på rett spor igjen – eller gjøre det bedre!

 

Typiske seksuelle problemer kan være:

 • Nedsatt eller manglende sexlyst – Mangel på sexlyst eller seksuelle fantasier
 • Seksuell aversjon – Unngår sex; som regel grunnet alvorlige problemer i parforholdet. Muligheten for samleie kan forårsake panikkanfall hos den ene eller begge parter
 • Kvinnelig seksuell dysfunksjon – Problem kvinner har med å bli våt og få hevelse av kjønnsdeler under samleie
 • Erektil dysfunksjon – Mannens begrenset evne til å få ereksjon
 • Orgasmeproblemer for kvinner – Manglende evne til å få orgasmer
 • Orgasmeproblemer for menn – Manglende evne til å få aktive orgasmer
 • Prematur ejakulasjon – Problemer med tidlig sædavgang / tidlig utløsning hos mannen
 • Dyspareuni – Fysisk eller psykisk smerte under samleie
 • Vaginisme – Ufrivillige spasmer i musklene rundt vagina
 • Økt seksualdrift – Tidligere kalt nymfomani; en person besatt av tanken om seksuell aktivitet som kan være ødeleggende for hverdagen deres.
 • Uspesifisert seksuell dysfunksjon – Når en person har symptomene av to eller flere seksuelle dysfunksjoner, men årsaken ikke kan bestemmes til å stamme fra én

Kjenner dere dere igjen i noen av disse symptomene kan det være en god ide å oppsøke en sexolog – eller en parterapeut – spesialisert i eller med erfaring innen feltet dere ønsker hjelp.

 

Finn den rette sexologen

Uansett om du er singel eller i et forhold kan sexologisk rådgivning styrke deg i din seksuelle identitet og hjelpe deg videre i utviklingen din. En sexologisk samtale forutsetter viten om og interesse for kommunikasjon om seksuelle problemstillinger og parterapi, som oppnås gjennom utdannelse og klinisk erfaring. Det kan være vanskelig å finne en terapeut som passer for deg i jungelen av sexolog og parterapeut-titler. Siden sexolog ikke er en beskyttet tittel er det ingen formelle krav til utdannelsesprogram eller terapeutisk erfaring. På GoMentor.no kan du søke på sexologer og sammenligne bakgrunnen deres, så du kan se hvem som passer best for deg. Det gjør du enten ved et spesifikt søk i høyre hjørne under ”Finn  ekspert” eller se nederst på siden.

 

Få hjelp av en sexolog

Kristin Evjen Vigdis Moen Ann kristin Hegseth Anna Sigridsdatter Heen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.