Hemmet orgasme hos kvinner

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Hemmet orgamse hos kvinnerMange kvinner vegrer seg for å snakke åpent om deres seksualitet og sexliv. Et problem som hemmet orgasme kan få andre alvorlige konsekvenser i en kvinnes liv hvis man lar det gå ubehandlet. Årsakene til dette problemet kan være både fysiske og psykiske. Selv om behandlingen varierer avhengig av den konkrete årsaken, opplever de fleste kvinner de samme symptomene. Vanligst er å oppleve smerter under samleie fordi vaginaen er tørr. Les mer om hvordan hemmet orgasme utspiller seg og hvilke behandlingsmuligheter GoMentor tilbyr. 

Hvorfor får jeg ikke orgasme? 


Når det gjelder fysiske årsaker kan det vøre snakk om skade på blodkar eller nerver i underlivet som gjør samleie smertefult og orgasme nesten umulig å oppnå. Tørrhet i kjeden kan også være en bivirkning på medisiner og hormonell prevansjon. Det er på den andre siden mange psykologiske årsaker som problemer med selvbilde, seksuelle truamer eller andre følelsesmessige utfordringer, slik som stress, kan være hovedårsaken. Noen kvinner kan relatere seg til flere årsaker og symptomer, noe som gjør at lidelsen er svært sammensatt og vanskelig å håndtere uten hjelp. 

Symptomer på hemmet orgasme hos kvinner 


For noen kvinner kan mangel på interesse i sex føre til seksuell aversjon eller panikkanfall ved tanken på samleie eller annen seksuell aktivitet. Det mest åpenlyse tegnet er manglende evne til å få orgamse. Noen kvinner får aldri orgasme under samleie. Dette kan forårsake manglende seksuelle interesse, selvom det ogås kan være relatert til manglende våthet som kan føre til smerte under smaleie. Manglende sexlyst er en sterk indikator på at man opplever vanskeligheter med å oppnå orgasme. Stress er også en viktig faktor som kan føre til at vagina og kjønnslepper hovner opp under og etter samleie. 

  • Smerter under samleie
  • Mangel på våthet under samleie
  • Ingen sexlyst

Behandlingsmuligheter


Selvom det er mange fysiske aspekter ved denne tilstanden som muligvis bør adresseres under behandling, bør psykoterapi også spille en rolle. Her hos GoMentor har en rekke tilknyttede terapeuter som kan bistå deg. Både samtaleterapi og meditasjon er behandlingsformer som har vist seg å være effektive. Hvis situasjonen forblir ubehandlet kan det være risiko for alvorlige følelsesmessige problemer og utfordringer i parforholdet. GoMentor tilbyr både online og personlig samtaleterapi, slik at du kan få den hjelpen du trenger uavhengig av tid og sted. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Trenger du en å snakke med?

Samlivsskolen v/ arbeidende styreleder  Anna Sigridsdatter Heen Mariann Marthinussen Cecilie  Dale Parterapi Jens Hornborg Zielinski
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.