Nedsatt eller manglende sexlyst

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Nedsatt sexlystNoen mennesker har en mer seksuell natur enn andre, men hvis mangel på sexlyst har en negativ effekt på en persons liv kan det føre til andre psykiske problemer. Noen opplever ikke nedsatt sexlyst som et stort problem, mens andre opplever at forårsaker problemer i for eksempel parforholdet. Det kan derfor være viktig å oppsøke hjelp dersom man opplever at det fører til andre vanskelig følelser, som angst og skam

Årsaker til nedsatt sexlyst


Opplevelser i ungdomsårene kan føre til manglende sexlyst, men flere opplever også at opplevelser eller større livsendringer i voksen alder kan påvirke sexlysten negativt. Stress menes å være en av de største årsakene og tidligere traumatiske opplevelser eller kulturell bakgrunn kan øke risikoen. Den eksakte årsaken varierer fra person til person og derfor er det viktig å oppsøke hjelp og finne den rette behandlingsformen for deg. Uavhengig av årsaken er symptomene på nedsatt eller manglende sexlyst ganske like og varierer lite fra person til person. 

Vanlige symptomer


Når de fleste opplever opp- og nedturer når det gjelder sexlyst, har folk med nedsatt eller manglende sexlyst har vedvarende mangel på interesse for (eller til og med avsky ved) seksuell aktivitet. Når mangel på sexlyst forårsaker samlivsproblemer eller tanken på samleie forårsaker panikkanfall er det nødvendig med en diagnose og behandling. Å ignorere symptomene ved nedsatt eller manglende sexlyst vil ikke få de til å forsvinne, og kan forverre situasjonen. 

  • Mangel på fantasier
  • Mangel på sexlyst
  • Angst
  • Samlivsproblemer

Behandlingsmuligheter


Årsakene til problemet danner grunnlaget for behandlingsmulighetene. Vi har en rekke tilknyttede terapeuter som har erfaring med sex og samliv og kan bistå deg. Gjennom online terapi kan du få den hjelpen du trenger, uavhengig av tid og sted. Sex og samliv er temaer mange syns det er vanskelig å snakke om og spesielt å oppsøke hjelp for på et legekontor. Gjennom vårt tilbud GoMentor 24/7 kan du skrive ubegrenset med en terapeut eller coach, og beholde en viss grad av anonymitet. Dersom dere opplever problemer i samlivet kan det være aktuelt å vurdere parterapi. På denne måten kan dere få en nøytral tredjepart til å hjelpe dere finne tilbake til hverandre. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.