For tidlig utløsning

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Prematur ejakulasjon Når en mann har problemer med å utsette utløsning og orgasme under samleie kan dette tyde på problemer med prematur ejakulasjon, eller for tidlig utløsning. De konkrete årsakene til prematur ejakulasjon er ikke kjente, men det er en alvorlig risiko for andre emosjonelle problemer kan utvikle seg som konsekvens av den sekuelle prestasjonen. Problemer med parforholdet og intimitet kan bli en konsekvens. Det er ikke et enkelt problem å snakke om og vi kan derfor tilby deg online terapi gjennom GoMentor.no og våre tilknyttede mentorer.

Hva er årsakene til prematur ejakulasjon?

Det kan være fysiske årsaker til dette, som for eksempel økt følsomhet rundt penis. For det flest vil det derimot være snakk om en kombinasjon av emosjonelle faktorer som kan forårsake dårlig seksuell prestasjon. Når det skjer et par ganger er det lett å miste motet og troen på seg selv, noe som kan forverre probelmet over tid. Skam, dårlig selvtillit og andre vanskelige følelser kan også spille en rolle og påvirke den seksuelle prestasjonen.

Symptomer på prematur ejakulasjon

Det mest åpenlyse tegnet på denne typen seksuell dysfunksjon er den faktiske prematuret ejakulasjonen. Dette er et personlig tema som ikke blir oppdaget av mange. Andre tegn på prematur ejakulasjon er bekymringer om problemet og faktisk seksuell aversjon. Når de ikke klarer å håndtere problemet bestemmer noen menn seg for å gi opp sex for å unngå pinlige situasjoner. Dette er synd, da det finnes flere muligheter tilgjengelig.

  • Ejakulasjon innen ett minutt etter vaginal penetrering
  • Manglende evne til å utsette ejakulasjon under samleie
  • Seksuell aversjon
  • Bekymringer og skam

Behandling av prematur ejakulasjon

Det finnes flere fysiske behandlinger og øvelser som kan hjelpe å forhinde problemet. Triks som å klemme penis, bruke følsomshetshemmende krem eller bruke et kondom kan forlenge tiden før orgamse. Det er dog viktig å få god informasjon og veiledning om hvordan man kan håndtere det emosjonelle aspektet. Vi har tilknyttede terapeuter som spesialiserer seg innenfor seksuelle problemer her hos GoMentor.no. Gjennom vårt tilbud GoMentor 24/7 kan du chatte med din personlige mentore, helt uavhengig av tid og sted. Du kan forbli anonym og fortsatt få den hjelpen du trenger. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden.

Trenger du en å snakke med?

Samlivsskolen v/ arbeidende styreleder  Anna Sigridsdatter Heen Mariann Marthinussen Cecilie  Dale Parterapi Anna Sigridsdatter Heen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.