Parterapeut

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

ParterapeutEn parterapeut jobber med par som har et ønske om få parforholdet til å fungere – typisk i forbindelse med parforholdsproblemer. Det kan gjelde kommunikasjonsproblemer eller utfordringer i sexlivet. Da kan rådgivning hjelpe å utstyre dere med de redskapene som må til for å bearbeide problemene. Parterapi hjelper par med å bli bedre til å håndtere de problemene som kan oppstå i løpet av forholdet deres. Parterapi kan også være givende etter et endt forhold for å hjelpe dere gjennom den følelsesmessige perioden som kommer etter et brudd.

Et parforhold i krise kan være et resultat av f.eks:

 • Utroskap
 • Mangel på kommunikasjon
 • Manglende eller fraværende sexliv
 • En av partene har et behov for å endre partneren sin
 • Misbruk (alkohol, narkotika, jobb og lignende)
 • Penger
 • Krangler
 • Kjedsomhet
 • Barna har problemer
 • Uenighet om barneoppdragelse

En parterapeut – evt. Online parterapi – kan i disse tilfellene være en veldig god sparringspartner, på veien videre sammen eller hvis man er på vei fra hverandre. Andre par søker parterapeut proaktivt for å forebygge forholdet eller for å få det enda bedre sammen med partneren sin.

Hvordan foregår parterapi?

Uansett om man er et ferskt par eller har vært sammen i en god stund kan parterapi være fordelaktig om man opplever problemer. Avhengig av situasjonen avtaler man tid og sted med en parterapeut etter ditt eller deres behov. Vanligvis er det en prosess som foregår over flere sesjoner etter behov. Her er det mulig å avtale personlige samtaler ved fysisk oppmøte eller få online terapi gjennom GoMentor.no – eller en kombinasjon.  På den måten kan de eller dere få råd og veiledning uansett tid og sted. Her vil parterapeuten gi dere noen konkrete verktøy til å forbedre forholdet, gjenskape gnisten eller komme gjennom et brudd på best mulig måte.  

 

Les mer om parterapi her.

 

Finn den rette parterapeuten

Når man har parforholdsproblemer eller bare vil bli bedre til å håndtere fremtidige utfordringer kan parterapi være til hjelp. Når det gjelder en personlig og privat relasjon som det jo er å være i et parforhold er det viktig at man føler seg trygg på terapeuten sin. Derfor anbefales det at du undersøker terapeutenes bakgrunn, anbefalinger, erfaring og utdannelse. En parterapeuts utdannelse kommer i mange former og varianter, alt fra enkelte kurs til selve utdannelsen som tar opp til 4 år. Noen kombinerer den også med en sexolog utdannelse siden de supplerer hverandre godt. Hos GoMentor har vi tilknyttet mange terapeuter som kan hjelpe med parterapi uansett hvilke utfordringer og bakgrunn dere har.

Nedenfor finner du en oversikt over parterapeuter på GoMentor.no eller i høyre kolonne under 'Finn ekspert' for et mer spesifikt søk. 

Få hjelp av en parterapeut

Merethe Holldorff Cecilie Dale Parterapi Anna Lena Eldøy                               Sølvi Laugsand
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.