Mindfulness-lærer MBSR

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Mindfulness-lærer MBSRMindfulnessbasert stress reduksjon (MBSR) er et intervensjonsprogram som opprinnelig ble utviklet av professor Jon Kabat-Zin i USA. Det er basert på mindful mentaltrening som har til formål å styrke evnen til å være til stede og bli mer aksepterende. Det er et kursforløp, som strekker seg over 8 uker, men det kan variere etter hvor og hvem som tilbyr kurset. Ved å gjennomføre det 8 uker lange kurset kan man kalle seg MBSR-instruktør. Ved å gjennomføre en lengre og påbyggende utdannelse innenfor mindfullness, kan man bli sertifisert MBSR-lærer. Det er altså forskjell på instruktører og lærere og innholdet i et MBSR forløp kan derfor variere i stor grad. 

 

MBSR er anerkjent for å minske symptomene på stress, angst og depresjon. Her anvender man noen av de samme metodene som er brukt i sammenheng med andre mindfulness retninger, som for eksempel meditasjon. Formålet er å lære og integrere de forskjellige teknikkene så man kan håndtere hverdagens utfordringer, som stress, mer effektivt.  

 

MBSR kan hjelpe med å:

  • Minske stress
  • Minske angst og depresjon
  • Styrke oppmerksomhet og tilstedeværelse
  • Skape balanse og bedre overblikk
  • Forbedre livskvalitet og velvære

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert'-knappen til høyre. 

Få hjelp av en mindfulness-lærer MBSR

Linda Elin Aase /  Bergen Stressmestringssenter Mariann Marthinussen Susanne Borge Filip Bekkelund
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.