Stress

af GoMentor

Sidst opdateret 18.10.2021

Reviewer Troels Sletved

StressHva er stress?

Stress kan være til stede i mange aspekter av det moderne liv. Noen mennesker har tid og kompetanse til å håndtere det, og opplever bare å bli sterkere av motgang, mens andre opplever problemer med å frigjøre seg fra stress. Dette kan føre til en rekke negative symptomer i livet. Hvis disse symptomene dukker opp ofte, kan det være et tegn på at du trenger hjelp og veiledning. Du kan lære å mestre stress. Kognitiv- eller atferdsterapi kan hjelpe med symptomer på ulike former for stress. Selv om det er mulig at mentale forstyrrelser kan føre til stress, er det også andre årsaker til stress i den moderne verden. Se her hvordan du enkelt kan finne hjelp for stressmestring.

Ulike typer stress

  • Arbeidsstress - forårsaket av problemer på arbeidsplassen. Denne type stress har mange felles symptomer med andre former for stress, men også spesifikke symptomer som adresserer særlig karrieren.
  • Familiestress - det kan få alvorlige konsekvenser i en persons liv når det er familieproblemer som fører til stress.
  • Kronisk stress - hvis en person har opplevd lange perioder med uavbrutt og ubehandlet stress kan det ha negative effekter på kroppen og sinn. For mye stress kan til slutt føre til hjertestans.
  • Uspesifisert stress - når den eksakte årsaken til stress er ukjent, men ulike symptomer er synlig.

Hvordan vet jeg om jeg er stresset?

Det finnes en rekke fysiske og psykologiske indikatorer på stress. Noen av de fysiske symptomer inkluderer søvnproblemer, muskelspenninger, hodepine, mageproblemer og generell tretthet. De psykologiske symptomer på stress er generelt angst, humørsvingninger og andre psykiske problemer. Dersom disse ikke blir tatt på alvor, kan det føre til andre psykiske lidelser slike som klinisk depresjon. Derfor anbefaler vi terapi slik at du kan håndtere stresset før det er ute av kontroll.

Er du stresset? Ta en test her.

Få hjelp for å håndtere stress

Her på GoMentor kan du finne og bestille økter med profesjonelle psykologer, terapeuter og stresscoaches med en omfattende kunnskap om stress, og, enda viktigere, vet hvordan de skal takle det på en sunn måte. Selv om stress er en del av livet til noen, kan det gi bedre livskvalitet hvis du vet hvordan du skal håndtere stress. Terapeuter og coaches på GoMentor, som spesialiserer seg i stress har stor kunnskap om metoder som kan redusere eller eliminere stress fra livet ditt, uansett årsak. Du kan lese mer om stress på nhi.no.

Du kan lese mer om muligheten for rask hjelp online via GoMentor 24/7 eller bestille en psykolog på nett eller online coach direkte

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.