Stress - Lær å håndtere stress - GoMentor

Stress

StressStress kan være til stede i mange aspekter av det moderne liv. Noen mennesker har tid og kompetanse til å håndtere det, og opplever bare å bli sterkere av motgang, mens andre opplever problemer med å frigjøre seg fra stress. Dette kan føre til en rekke negative symptomer i livet. Hvis disse symptomene dukker opp ofte, kan det være et tegn på at du trenger hjelp og veiledning. Du kan lære å mestre stress. Kognitiv- eller atferdsterapi kan hjelpe med symptomer på ulike former for stress. Selv om det er mulig at mentale forstyrrelser kan føre til stress, er det også andre årsaker til stress i den moderne verden. Se her hvordan du enkelt kan finne hjelp for stressmestring.

Ulike typer stress

  • Arbeidsstress - forårsaket av problemer på arbeidsplassen. Denne type stress har mange felles symptomer med andre former for stress, men også spesifikke symptomer som adresserer særlig karrieren.
  • Familiestress - det kan få alvorlige konsekvenser i en persons liv når det er familieproblemer som fører til stress.
  • Kronisk stress - hvis en person har opplevd lange perioder med uavbrutt og ubehandlet stress kan det ha negative effekter på kroppen og sinn. For mye stress kan til slutt føre til hjertestans.
  • Uspesifisert stress - når den eksakte årsaken til stress er ukjent, men ulike symptomer er synlig.

Symptomer på stress

Det finnes en rekke fysiske og psykologiske indikatorer på stress. Noen av de fysiske symptomer inkluderer søvnproblemer, muskelspenninger, hodepine, mageproblemer og generell tretthet. De psykologiske symptomer på stress er generelt angst, humørsvingninger og andre psykiske problemer. Dersom disse ikke blir tatt på alvor, kan det føre til andre psykiske lidelser slike som klinisk depresjon. Derfor anbefaler vi terapi slik at du kan håndtere stresset før det er ute av kontroll.

 

Stresstest - test stress

 

Hjelp for å håndtere stress

Her på GoMentor kan du finne og bestille økter med profesjonelle terapeuter med en omfattende kunnskap om stress, og, enda viktigere, vet hvordan de skal takle det på en sunn måte. Selv om stress er en del av livet til noen, kan det gi bedre livskvalitet hvis du vet hvordan du skal håndtere stress. Terapeuter på GoMentor, som spesialiserer seg i stress har stor kunnskap om metoder som kan redusere eller eliminere stress fra livet ditt, uansett årsak.

Definisjon av stress

Stress er en følelsesmessig belastning på sinnet, forårsaket av både fysiske og psykiske problemer i livet. Alle har sin måte å håndtere stress, men en anbefalt behandling er med psykoterapi.

Uspesifisert stress

Det er mye lettere å håndtere stress når du vet årsaken enn om stressfaktoreren er uspesifisert. Selv om symptomene ligner på andre stressformer, kan det være vanskelig å overvinne stress når du ikke vet årsaken. Derfor tilbyr GoMentor online terapi. Våre tilknyttede terapeuter kan demonstrere hvordan du enkelt og effektivt kan håndtere stress, selv om du ikke er sikker på hvorfor stresset har oppstått.

Grunner for uspesifisert stress

Fordi årsakene til denne type stress er ukjent, kan det være vanskelig å forutsi den spesifikke symptomer. Når du ikke kjenner kilden til stress, kan det være vanskeligere å få hjelp. Verden er full av mennesker, situasjoner eller hendelser som kan være stressende. Men uansett hva årsaken til stress, er det vanligvis noen åpenbare symptomer vil oppstå.

Symptomer på uspesifisert stress

Symptomene på uspesifisert stress er - for det meste - svært like symptomene som er de andre former for stress. Det er mange fysiske og psykiske symptomer som kan oppstå, alt fra hodepine til søvnløshet til angst og depresjon. Mange ignorerer de tidlige indikasjoner på stress. Hvis stresset tar overhånd, kan det føre til både depresjon og misbruk. Det er derfor terapi mot stress er anbefalt.

Få hjelp med uspesifisert stress

Det finnes online stress-terapi på GoMentor, med tilknyttede terapeuter som kan hjelpe ved å gi veiledning og kunnskap som kan gjøre det lettere å takle stress på en sunn måte. Noen tyr til alkohol eller andre berusende midler for å unnslippe stress, men misbruk kan faktisk gjøre vondt verre. Våre tilknyttede terapeuter kan også hjelpe med den moralske støtten som er nødvendig for å overvinne stresset.

Definisjon av uspesifisert stress

Uspesifisert stress refererer til en unormal mental tilstand, uten at det er en spesifikk årsak. Symptomer ligner symptomene på andre former for stress, og psykoterapi er anbefalt for å unngå farene ved stress.

Sliter du med stress? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Ann Sofie Andreasson Carin Brandsrud Beate Christiansen Filip Bekkelund
km fra

Se utvalgte mentorer under

Finn mentorer i ditt område

km fra
 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.