Helse

af GoMentor

Sidst opdateret 15.10.2021

Reviewer GoMentor

fysisk og psykisk helse Hva er helse? Finnes det et entydig svar på dette?  Helse kan handle om både fysisk og psykisk helse, og påvirker oss mennesker hver eneste dag. Helse er et kulturelt betinget begrep som varierer med kultur, oppfatninger og historie. Medisinsk er helse definert som organismens evne til å effektivt svare på stressfaktorer og effektivt restituere og vedlikeholde en likevektsbalanse. I 1970 lanserte Verdens helseorganisasjon en ny definisjon av helse, som ”evnen til å kunne leve et økonomisk og sosialt produktivt liv”.

Fysisk og psykisk helse


I de senere år har sammenhengen mellom fysisk og psykisk helse fått en mer sentral rolle når det er snakk om sykdom og helse generelt. Fysisk og psykisk helse burde ofte ses i en sammenheng. Mennesker med alvorlige psykiske lidelser og rusproblemer lever i gjennomsnitt ca 20 år kortere enn andre. Hvis vi sliter psykisk beveger vi oss ofte mindre enn andre, mange isolerer seg, spiser dårlig, sover dårlig og er ensomme. Risikoen for å få kroppslige plager øker i takt med konsekvensene av angst, depresjon, psykose og spiseforstyrrelser.

I denne kategorien finner du emner som:

Se våre mentorer som har spesiell erfaring med helse og les mer på deres profiler om deres spesifikke erfaring og hva de kan bistå deg med. Til høyre på siden kan du søke mer spesifikt via 'Finn ekspert'. 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.