Coach

af GoMentor

Sidst opdateret 18.10.2021

Reviewer GoMentor

Coach

Hva er en coach?

Coaching er en fortrolig dialog som foregår enten som et personlig møte eller online. Din coach har taushetsplikt og kan ikke gi informasjonen som kommer frem i en coachingsesjon videre. Dette er med til å gjøre coachingen mer personlig og styrke relasjonen mellom coachen og deg, som igjen gir mulighet til å føles seg mer komfortabel og være mer mottagelig for endring. Det kan være personlig utvikling, økonomiske problemer, dating eller at du gjerne vil gå ned i vekt. Uansett om du vil forbedre deg eller overkomme noen utfordringer er det alltid en coach for deg.

Hvordan foregår coaching?

Coaching praktiseres i form av forskjellige spørreteknikker og spørremetoder som benyttes på en sånn måte at du selv finner frem til en løsning på problemet ditt. Det handler med andre ord om at du oppdager og utnytter ditt eget potensiale. Det skal ikke oppfattes som rådgivning, siden coachen ikke gir deg konkrete råd for å løse utfordringene dine. Coaching kan være en hjelp til å finne ut hva du vil eller være en støtte for å overkomme hindringer og oppnå det du ønsker. På den måten er coachen med til å gi deg motivasjon og gjenskape livsglede sånn at du får mer overskudd til å styrke deg selv fremadrettet.

Du er ekspert på livet ditt – og dermed den beste til å rådgi deg selv i forhold til dine erfaringer og personlige verdier.

Finn den riktige coachen

Det finnes ikke en samlebetegnelse på utdannelsen man tar for å kalle seg en coach, siden det ikke er en overordnet coachutdannelse. Det vil si at utdannelsen varier i varighet og intensitet, som er mulig å sjekke med et hurtig søk på den aktuelle coachutdannelse. Her hos GoMentor har vi forskjellige profesjonelle coaches som er spesialisert innen mange forskjellige områder som kan hjelpe deg uansett bakgrunn. 

Les mer om coaching her eller finn rette coachen i nærheten eller online.

Du kan også lese mer om hvordan GoMentor kan hjelpe deg med f.eks stress, angst, depresjon eller lav selvtillit

Få hjelp av en coach

Tom Albertsen Susanne Borge Gunn Eva Johansen Mariann Marthinussen

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.