Dårlig selvtillit

af GoMentor

Sidst opdateret 7.10.2021

Reviewer GoMentor

Lav selvtillitNår troen på egne evner svikter kan det ha stor innvirkning på mange aspekter av livet. Dårlig selvtillit kan hindre deg i å nå ditt fulle potensiale. Det fører ofte til en følelse av ulykke eller masse andre problemer. Her kan en lifecoach være løsningen for å oppnå tillit til seg selv og evnene til å oppnå suksess. Å få en lifecoach kan være en avgjørende faktor som kan få deg til å tro på egne evner og personlig utvikling. Selv om dårlig selvtillit i voksen alder ofte grunnen i barndommen er det viktig å fokusere på at man fortsatt kan få hjelp. Fortiden kan ikke endres men fremtiden kan planlegges sånn at man unngår fremtidige problemer.

Tegn på dårlig selvtillit

Det kan være vanskelig å definere akkurat hva som er grunnen til at man sliter med dårlig selvtillit. Ofte kan man finne ut at det stammer fra barndommen og oppveksten hvor man har opplevd noen situasjoner som har gjort det vanskelig å tro på seg selv generelt i livet eller i bestemte situasjoner. Det er noen tegn som går igjen hos personer som sliter med dårlig selvtillit.

Typiske tegn på dårlig selvtillit:

  • Dårlig selvfølelse og manglende tro på seg selv
  • Problemer med å snakke offentlig
  • Problemer med dating og parforhold
  • Relasjonsproblemer – Vanskelig for å bygge og fastholde relasjoner
 

Utfordringer med lav selvtillit

Å ha dårlig selvtillit kan ha en stor negativ innflytelse på livet, alt fra at man ikke tørr å be om en lønnsforhøyelse – selv om det er fortjent – til at man ikke tørr å invitere de man har lyst til ut på date. Utover arbeids- og sosiale relasjoner kan problemer med selvtilliten også påvirke den følelsesmessige tilstanden din. Dette kan føre til at man begynner å frykte kritikk så mye at det resulterer i at man blir redd for å kaste seg ut i nye ting. Denne syklusen kan være vanskelig å bryte på egenhånd.

Online lifecoaching for dårlig selvtillit

Her hos GoMentor  finner du mange coacher som er spesialisert i å håndtere dårlig selvtillit. De tilbyr både personlige møter og online lifecoaching sånn at det er enkelt og greit å få den hjelpen du trenger uansett hvor og når du trenger det. Å vinne tilbake selvtilliten sin krever en god del tid og innsats, men med den rette coachen kan hele prosessen gjøres letter. Dårlig selvtillit kan gjøre det vanskelig å nyte livet sitt, selv om man generelt sett opplever suksess. Det er ganske lett å lære seg de rette metodene for å jobbe med selvtilliten sammen med en lifecoach via GoMentor.no.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.