Motivasjon

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

MotivasjonMotivasjon innebærer den energien eller de handlingene som er nødvendige for å nå et mål. Å sette mål er viktig for din personlige utvikling, men uten motivasjon blir det ikke gjort noe for å nå målene. Når mål ikke nås, er det ingen fremskritt. Dette gjør motivasjon til en integrert del av enhver personlig utviklingsplan, eller enhver innsats som en person foretar for å forandre eller forbedre sitt liv. Mens noen mennesker klarer å holde seg motivert hele tiden, kan coaching hjelpe andre å lære å motivere seg selv og menneskene rundt seg. Her hos GoMentor kan du få hjelp fra coacher, som også tilbyr samtaler på nett, til å hjelpe deg med motiverende teknikker. 

Tips til å bli motivert

  • Vær realistisk - Når man setter for høye mål, har man vansker med å nå disse målene. Dette vil igjen føre til fortvilelse og manglende håp. Å sette realistiske forventninger kan gjøre det lettere å la seg motivere når hver gang et mål er nådd. 
  • Ikke gi opp! - Å dele opp store oppgaver i flere mindre kan også en følelse av å ha oppnådd noe, som har en tendens til å gjøre deg mer motivert på mange ulike arenaer. Det er også viktig å ikke gi opp før alle oppgavene er gjort og man kan nyte følelsen av å ha fullført. Denne følelsene vil gjøre det lettere å motivere seg selv neste gang. 
  • Unngå å bli distrahert - Å anerkjenne distraksjoner og fjerne er er en god måte å sikre at motivasjonen og fokus er til stede oftere enn den er fraværende. 
  • Innsats og belønning -Når en person utfører en oppgave - stor eller liten - bør en belønning - igjen, stor eller liten - nytes. Dette kan hjelpe med motivasjonen til den neste oppgaven i lengre kjede av begivenheter som fører til suksess.

Coaching

Uten motivasjon vil man ikke klare å nå sine mål, uansett hvor oppnåelige de måtte være. En coach kan hjelpe deg med å lære deg å motivere seg selv, slik at du føler på mestring og glede i hverdagen. Her hos GoMentor vet vi at motivasjon er nøkkelen til suksess i livet. Derfor tilbyr vi både online og personlige coaching. Her vil du møte coacher som er spesialisert innenfor motivasjonsteknikker, som kan hjelpe deg med å nå dine mål uansett hva det måtte være. Når motivasjon er på plass, begynner andre ting i livet å falle på plass og hverdagen føles enklere. Du vil oppleve å ha mer energi og overskudd. 

Finn den rette mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.