Eksistensielle problemer

af GoMentor

Sidst opdateret 15.10.2021

Reviewer Troels Sletved

Eksistensielle problemer Eksistensielle problemer omhandler stort sett alt som kan knyttes til ens eksistens. Eksistensielle spørsmål er de overveielser som knytter seg til det å være menneske og de grunnleggende vilkår det innebærer. Slike overveielser vil stort sett alle mennesker gjennomgå på et eller annet tidspunkt i løpet av sitt liv.

Hva er eksistensielle problemer?

Det å være i tvil om ens egen eksisten og hva formålet egentlig er med livet, er utfordringer og tvil mange mennesker opplever på et tidspunkt i livet. De oppstårt ofte i forbindelse med større endringer i livet, slik som å gå fra være ungdom til voksentilværelsen, å flytte hjemmefra, å stifte familie, begynne i arbeidslivet eller trer inn i pensjonisttilværelsen. En slik tvil kan forårsakes av mange forskjellige årsaker som hos noen kan føles som et tomt hull, hvor man ikke helt klarer å sette fingeren på hva det er som mangler og hvordan hullet kan fylles.

Eksistensielle problemstillinger kan eksempelvis handle om

 

Disse problemer kan ofte medføre spørsmål som

  • Hvem er jeg?
  • Hva er meningen med livet?
  • Hvordan lever jeg mitt liv - og hvordan ønsker jeg å leve mitt liv?

Det er en helt naturlig del av livet å oppleve tvil og ikke alltid vite hva man skal eller i hvilken retning man skal gå. Du kan lese mer om livskrise og identitetskrise, som kan være utfordrende problemstillinger som har en vesentlig betydning for hvordan man trives og om man føler livsglede.

Få hjelp til dine eksistensielle problemer

Føler du at livet er vanskelig? Vet du ikke hva du skal eller hva du vil? Isåfall kan en coach eller psykolog hjelpe deg med å komme på rett spor. Opplever du større eksistensielle utfordringer, slik som en livskrise eller identitetskrise, kan psykoterapi være riktig for deg. Det er store emner og store spørsmål, som det kan være fordelaktig å luftet med en profesjonell og kvalifisert samtalepartner. Slike kriser og tvil omkring egen eksistens er oftest vanskelig å gå igjennom alene. Hos GoMentor kan du finne en profesjonell samtalepartner, som har erfaring innenfor slike problemstillinger og kan hjelpe deg komme igjennom det.

Om du ønsker å snakke med en terapeut, psykolog eller coach avhenger av din situasjon og hva du har bruk for. Se oversikten over de forskjellige psykologer, terapeuter og coaches nedenfor eller søk etter den rette mentor for deg via ‘Find Mentor’. Uansett hva dine behov er kan våres mentorer hjelpe deg med dine utfordringer og din personlig utvikling, så du kan leve livet slik du ønsker.

GoMentor tilbyr også hjelp til blant annet stress, depresjon eller lavt selvverd.

Du kan lese mer her om muligheten for å bestille en psykolog på nett, online coach eller finne hjelp i nærheten av deg: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Sandvika, Kristiansand, Drammen.

 

 

Finn din samtalepartner

May Brit Strand Nordanger Filip Bekkelund Liv   Wassum Anna Lena Eldøy

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.