Lavt selvverd - Få råd og veiledning - GoMentor

Lavt selvverd

Skrevet av GoMentor

Lavt selvverdSelvverd er en persons forestilling om egen posisjon, status og rolle. Noen har slitt med lavt selvverd siden de var barn, mens andre opplever å få problemer senere i livet. Det er vanskelig å vite hvorfor noen tenker å dårlig om seg selv og andre ikke gjør det, og hvordan noen jobber mye med personlig utvikling. Ofte legges skylden på samfunnet og sosiale medier for å fremstille en perfekt illusjon om hvordan vi skal se ut og hvordan vi skal leve. Samtidigi utvikler samfunnet seg så fort at det legger press på mange, spesielt unge, om å hele tiden være så "perfekte" som mulig. Andre mener at graden av selvverd er preget av hvilke sosiale rammer man har vokst opp i. Det vil sjelden være kun en konkret grunn og det vil variere fra person til person. Sliter man med lavt selvverd er det ikke uvanlig å oppelve manglende livsglede og selvtillit, på grunn av en forskrudd virkelighetsoppfatning. En coach vil kunne hjelpe deg med å sette ord på hva som har forårsaket plagene, og gi deg praktiske tips og råd til hvordan man kan styrke sin egen selvverd. 

Tegn på lavt selvverd

 • Lav selvtillit
 • Manglende tro på seg selv
 • Prestasjonsangst
 • Angst
 • Depressjon 
 • Isolasjon 
 • Misliker å være i eget selskap
 • Overdrevent bekreftelsesbehov

Slik håndterer du lavt selvverd

Det kan være vanskelig å forstå sitt negative selvbilde og vite hvordan man skal håndtere det. Her finner du noen grunnleggende råd til hvordan man bearbeiderer lavt selvverd og unngår å ytterligere utfordringer. 

 

 • Unngå sammenligninger - Hvis man sammeligner seg selv med andre, fører det fort til en oppfattelse at man selv ikke er bra nok. Dette heller kun bensin på bålet, og det er viktig å unngå å sammenligne sine usikkerheter med andre. 
 • Tenk positivt - Ved å unngå negative tanker og fokusere på hva du liker ved deg selv eller hva som gjør deg glad, kan det gjøre hverdagen mer overkommelig. 
 • Sosialiser - Hvis man gjør ting med andre man er glad i, er det lettere å unngå å fokusere på sine egne feil og mangler. Hold deg selv opptatt med aktiviteter som gir deg glede. 
 • Ikke omgås mennesker som ikke vil deg godt - Det er viktig at man ikke finner seg i dårlig behandling fra andre, slik at man blir behandlet med den repsekten man fortjener. Det er lett å tro at andre har rett til å behandle deg dårlig, når man har lavt selvverd - men dette er viktig å unngå!
 • Unngå å utsette problemene dine - Hvis man ikke forholder seg til sine utfodringer med lavt selvverd, tillatter man at problemet forsetter og risikerer at det blir verre.
 • Coaching
 • Samtaleterapi 

Selvom disse tipsene kan gi deg en start, kan det være gunstig med profesjonell hjelp. Det er viktig å håndtere problemet før det får konsekvenser for utdannelse, karriere, sosial interaksjon og parfold og familielivet. Med coaching kan du lære teknikker og metoder som kan hjelpe deg forbedre ditt bilde av deg selv. På denne måten får du mer overskudd og glede i hverdagen. Finn den rette mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

 

Sliter du med lavt selvverd? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Lindis Ljøterud Jorunn Jensen Katinka Strøm Lyngroth Kjetil Karstad
km fra

Se utvalgte mentorer under

Finn mentorer i ditt område

km fra
 

Få hjelp med lavt selvverd

Sliter du med lavt selvverd? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Lindis Ljøterud Jorunn Jensen Katinka Strøm Lyngroth Kjetil Karstad
Få hjelp online fra kun 169 kr./uke

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer