Nye mønster

Skrevet d. 7-4-2022 10:13:35 af Marit Høgalmen Uppstad - Psykoterapeut

- Her pleier jeg å gå, sier min venninne Anna.


Jeg snakker med henne i telefonen, hun bor i Bergen og har nettopp kranglet voldsomt ( ifølge henne selv) med sin nye ektemann.

- Det høres ut som du gjør noe nytt og bra, sier jeg. DU er tydelig på hva du trenger og da tar du jo også ansvar for degselv.

- Ja, det har jeg ikke hatt mot til tidligere... eller jeg har ikke skjønt at det er viktig å være så tydelig i mine tidligere forhold, sier Anna.

Jeg kjenner meg igjen. Det er ikke alltid jeg ser at jeg har et handlingsmønster....(vi har alle viss mønster) for eksempel litt kort lunte av og til....da sier jeg noe som ikke er så gjennomtenkt. I tillegg er det kanskje basert på noe jeg tror at mannen min har sagt, men det kan være litt misforståelser og så videre.


Det å finne ut hva som er egne behov er noe flere kvinner jeg har møtt synes er krevende. Det kan til og med føles slemt...Jada, slik går årene...

-Du kan feire at du har snakket ut i fra hva som er viktig for deg, uansett hva som skjer videre i parforholdet ditt, sier jeg. 

-Ja, jeg har nok vært litt for unnvikende, jeg trenger å dele mer om hvordan jeg har det på innsiden, hvis jeg skal ha det bra, sier hun. Mannen min sa også at det var bra for han, når jeg var tydelig, det var nesten litt rart, og veldig nytt. Men jeg skal prøve, jeg vil prøve.

-Så fint sier jeg, jeg heier på deg :-)

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.