Mørketia

Skrevet d. 16-11-2022 10:52:40 af Marit Høgalmen Uppstad - Psykoterapeut

Nå er det mørketid og naturen er litt i dvale. Kanskje det ikke er så dumt å følge den samme syklusen som naturen har. Lite lys betyr mer ro, ikke så mange aktiviteter, ta det litt mer med ro. Rett og slett roe ned. Det høres enkelt ut, men det er ikke alltid like enkelt å få til. Nervesystemet i kroppen har sitt mønster, og det kan være konstruktivt å sette ord på hvilke prosesser man jobber med, og dele tankene med en man stoler på. De gode nyhetene er at en slik handling kan en terapeut hjelpe deg i gang med. Å starte med å trene på å ta gode valg i hverdagen, som bidrar til at mørketia i år blir en god tid for deg. mørketia er her og hvordan kan du skape det gode dager? Min erfaring er at det er mye kraft i små valg, og at det er nyttig å sette ord på valgene, for å synliggjøre valgene du gjør. 

Lag deg en god mørketid. Hva trenger du å gjøre da? begynne med noe eller slutte med noe? Uansett er det en prosess. Jeg ønsker deg en god november og desember.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.