Finn den riktige psykolog, terapeut eller coach

Psykolog

af GoMentor

Sidst opdateret 18.10.2021

Reviewer Troels Sletved

Psykolog

Hva er en psykolog

En klinisk psykolog jobber vanligvis med mennesker i krise i et terapeutisk rom. Fokus for inngrep kan være behandling i forhold til depresjon, angst, tvangstanker, lav selvfølelse, sorg og livskriser m.m. Behandlingen kan også forholde seg til mer alvorlige, mentale forstyrrelser slik som personlighetsforstyrrelser, schizofreni m.m. Det terapeutiske rom er også brukt for personlig utvikling, selv om klienten ikke er i krise.

Mange kliniske psykologer tilbyr også veiledning til faggrupper og coaching.

Psykologer spesialisert innenfor næringslivet, arbeider med organisasjonsutvikling, ledelse, coaching, medarbeidertilfredshet m.m.

Neuropsykologer fokuserer på samspillet mellom psykologi og fysiologi, og utreder for eksempel psykiske konsekvenser av en hjerneskade.

Pedagogiske psykologer, f.eks. barnepsykologer undersøker barn og ungdom, og tilbyr rådgivning til foreldre, lærere, pedagoger og behandling - for eksempel leketerapi for barn.

Utdanning for en psykolog

Psykologi er både en fagretning og en profesjon. Det betyr at du kan studere psykologi for å bli psykolog, eller du kan studere psykologi som fag. For å bli psykolog, som er en beskyttet tittel, må du velge det seksårige profesjonsstudiet i psykologi.

Universitetsgrad i psykologi gir en bred og grundig innføring i både abstrakte og flere program-orienterte psykologiske teorier. Målet er å utdanne studenter slik at de er i stand til å forholde seg til teori, statistikk og forskning, og dermed skape grunnlaget for fremtidige psykologer som er opplært til å holde seg à jour med faglig kunnskap og forskning. Etter fullført psykologstudie på seks år, hvorav et år er i praksis, blir man tildelt psykolog tittelen som i Norge er en beskyttet tittel. Lisensierte psykologer forplikter seg til å følge retningslinjer for etisk og riktig psykologarbeid. De fleste psykologer videreutdanner seg gjennom hele sin karriere, og noen velger å bli spesialister i for eksempel psykoterapi, organisasjonspsykologi m.m.

Psykolog på nett

Alle kan trenge psykologhjelp gjennom livet, enten de skal utarbeide et bestemt problem eller som en sparring til livets mange utfordringer, tanker og inntrykk. Hvis du trenger hjelp med å finne riktig psykologhjelp, kan du du kan registrere deg for GoMentor 24/7 og få rask hjelp.

Hos GoMentor kan du få psykologhjelp i hele landet, enten det er en lisensiert psykolog du leter etter eller bare en god psykolog. Vi har gjort det enkelt å finne riktig psykologhjelp uansett hvor du bor. Hvis personen du vil bruke ikke har en klinikkadresse i byen din, kan mange bruke online samtaleterapi, der samtalen foregår på Internett, via webkamera og mikrofon, i GoMentors sikre, stabile og fortrolige videoløsning. På den måten kan du få psykologhjelp uansett geografi.

Hvis du har helseforsikring, enten privat eller gjennom arbeidsgiveren din, kan det være lurt å sjekke om du kan bestille psykolog hos GoMentor betalt av helseforsikringen.

Finn din psykolog her

Se alle psykologer med kort ventetid

Se alle psykologer, psykoterapeuter og coaches med kort ventetid


 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.