Ledelse

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

LedelseFor den moderne leder er det viktig at man effektivt kan konsentere seg om større oppgaver som er viktig for bedriften eller organisasjonen, lærer å delgere ansvar og oppgaver. Kommunikasjon er en annen viktig egenskap for den moderne leder, slik at samarbeid på tvers av avdelinger og ansvarsområder er tydelig. To andre avgjørende faktorer for å oppnå suksess er at man er god på time management og at man er i stand til å motivere sine ansatte. Coaching via GoMentor.no kan hjelpe deg forbedre deg innenfor disse områdene. Å være i stand til å handle som en god leder er ikke bare gunstig for bedriften, men også for deg selv i form av forfremmelser og andre muligheter. 


Ledelsescoaching er rådgivning som tar utgangspunkt i målet om å hjelpe en person bli en bedre leder. Her hos GoMentor tilbyr våre tilknyttede spesialisert  coaching, både online og personlig. Det er masse tiltak som kan gjøres for å forbedre både dine egne, men også dine ansattes ledelsesegenskaper, og en coach kan utsytre deg og din bedrift med de nødvendige verktøyene. Å klare å motivere andre og coache de rundt deg til suksess, er en verfidull egenskap å ha i forretningsverden. Her finner du en liste over tips til hvordan du kan hjelpe ledere i din bedrift. 


Tips til ledelsescoaching

  • Vær realistisk – Det er grunnleggende for suksessfull ledelsescoaching at man lærer å være realistisk med forventninger til sine ledere. Dette betyr ikke at man sette for lave mål, men å kjenne grensene og potensialet hos sine ansatte. På denne måten kan du best motivere og veilede dine ledere. 
  • Vær kvalifisert – Det er ikke noe verre enn når den underviste i virkeligheten er mer kompetent enn underviseren. Det er frustrerende for alle parter, og det er derfor det er viktig at man har den nødvendige kunnskaoen for å kunne veilede sine ansatte med suksess. 
  • Du skal veilede - ikke føre – Det er ofte nødvendig å vise seg som en handlekraftig og sterk leder, men når det kommer til ledelsescoaching er det en god idè å veilede dem i riktig retning, og så la de selv lære gjennom handling. 
  • Styrk dine ansattes handlekraft - I forlengese av det forrige tipset, så er det viktig at man styrker sine ansatte og ledere sin handlekraft. Entusiasme på arbeidsplassen smitter. 

Ledelsescoaching kan altså gagne både deg og hele din bedrift. Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre. Les også mer om delegering, konflikthåndtering og utplassering

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.