Ny på arbeidsmarkedet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Ny på arbeidsmarkedetFor mange kan det være en stressende opplevelse å komme inn på arbeidsmarkedet. Om du er en tenåring som er på jakt etter din først jobb, en nyutdannet voksen eller har et ønske om å bytte beite helt, kan man oppleve mange utfordringer i søknadsprosessen. Tenåringer opplever gjerne andre type utfordringer enn en en arbeidssøkende etter endt høyere utdanning. Uavhengig av hvilke utfordringer du står ovenfor er det hjelp å få. Online karrierecoaching fra GoMentor.no kan hjelpe deg få en bedre forståelse av hva du kan forvente, så hele prosessene føles mer overkommelig. Å debutere i arbeidslivet kan for noen føre meg seg stress og angst, men her kan en coach være behjelpelig.

Tips til søknadsprosessen

 • CV - Å skrive en CV kan være vanskelig dersom man er ny på arbeidsmarkedet, da man typisk ikke har så mye arbeidserfaring. En karrierecoach kan vise deg hvordan man kan utnytte den erfaring man har, og skape en utfyllende CV.
 • Research - Gjør grundig research om både ledige stillinger og arbeidsplasser du kunne tenke deg å jobbe for. På denne måten er man også bedre rustet til et eventuelt jobbintervju. Det er sjeldent alle ledige stillinger utlyses offentlig, så ta kontakt med de ulike bedriftene og forhør deg om ledige stillinger.
 • Prøv igen! - Hvis man ikke i første omgang lykkes med å få en jobb, er det bare å prøve igjen og igjen. Dersom man har svært lite erfaring kan det være vanskelig å en jobb, selvom man muligens har den relevante utdanningsbakgrunnen. Derfor kan det være lurt å fortsette å stadig utvide sitt nettverk og fortsette å søke.
 • Øv deg på jobbintervju - Jobbintervjuer er stressende situasjoner og det er sjelden man føler seg komfortable nok til å slappe av. Ved å øve seg på situasjonen med en venn eller et familimedlem, kan man med tiden bli mer komfortable med situasjonen. Det er også en rekke spørsmål som er svært vanlig på et jobbintervju, så det kan være lurt å forberede noen svar på forhånd slik at man ikke føler seg uforberedt.
  Coaching

Det behøver ikke nødvendigvis å være vanskelig å komme inn på arbeidsmarkedet. Coaching via GoMentor kan hjelpe deg å få lagt en overordnet plan for hvordan du skal gå frem, og hjelpe deg overholde denne planen. Våre tilknyttede coacher tilbyr også moralsk søtte i forhold til håndteringen av nye, jobbrelaterte utfordringer. Uavhengig av din egen livsituasjon kan du ha utnytte av en fortrolig samtalepartner som kan forberede deg på både søknadsprosessene, men også arbeidslivet.


Utfordringer som ny på arbeidsmarkdet:

 • Stress
 • Angst
 • Arbeidsinnsats
 • Punktlighet
 • Medarbeiderforhold

Det behøver ikke at være være vanskelig og tidskrevende å komme inn på arbeidsmarkedet. Våre tilknyttede spesialister kan bidra til at opplevelsen blir en positiv en. Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.