CV skriving

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

CV-skrivingSelv erfarne forfattere kan ha vanskelig for å skrive en kort, presis, og samtidig spennende CV. En CV – Curriculum Vitae – er typisk en oppstilling av personlige kompetanser, arbeidserfaring, utdannelse, evt frivillig arbeide og dine faglige kompetanser, som IT og språk, i et lett oversiktlig A4-format. Selv om de spesifikke omstendighetene varierer fra person til person kan en karrierecoach være til stor hjelp i søkeprosessen etter nytt arbeide og gjøre CV skrivingen lettere. Uansett hvor stor erfaring man har med å skrive en CV kan en karrierecoach hjelpe med å skrive den bedre. Dette kan bli avgjørende i forhold til om man får jobben man ønsker eller ikke. En CV er ikke det eneste som avgjør om man får en jobb eller ikke, men det kan være med å bidra til et positivt førsteinntrykk. Her hos GoMentor har vi tilknyttet en rekke coaches som er spesialisert i å skrive CV'er og kan hjelpe alle til å skrive en bedre CV. 


Dette kan en karrierecoach hjelpe deg med:

  • Identifisere kompetanser
  • Sette opp CV
  • Hva som er relevant for CV'en din
  • Hva du skall unngå å skrive i CV'en
  • Mer profesjonell CV
  • CV'en din sitt samspill med jobbsøknaden
 

Sånn skriver du en kreativ og spennende CV

Nedenfor finner du noen grunnleggende tips og triks angående CV skriving:

  • Keep it simple – Selv om det kan være fristende å bruke mange fine og spennende adjektiv kan det fort bli overflødig. Hvis man derimot skriver korte og presise setninger i CV'en sin vil det bli lettere å skanne og analysere det for leseren.
  • Hold det kort – Det er mange som legger mye i å ramse opp alle bedriftene de har jobbet hos, men det kan være en fordel å holde seg innenfor en A4-siden om det er mulig. Å være kort og konsis er en kunst, men det er en kunst man kan lære med veiledning fra en karrierecoach.
  • En fengslende målsetning – Et av de områdene på CV'en hvor man kan tillate seg å være kreativ er med tanke på målsetninger. Her kan man fange leserens oppmerksomhet i kontrast til resten av CV'en ved å være morsom og fargerik i språkbruken.
  • For de som trenger mer hjelp kan en karrierecoach tilby ytterlige tips og råd i forhold til hvordan du skriver den perfekte CV.

Karrierecoaching: CV-skriving

En CV er en viktig del av søknadsprosessen når du er på jakt etter drømmejobben. Det gir et avgjørende førsteinntrykk – også selv om det er i papirform. En karrierecoach kan hjelpe deg helskinnet gjennom CV skrivingen, både i forhold til hva man burde skrive i CV'en, og hva man ikke burde skrive. Våre tilknyttede coaches er spesialister innen alt som har med karriere å gjøre inkludert CV skriving. For de som kunne trenge litt mer hjelp til å skrive CV'en sin, kan kanskje finne løsningen gjennom en karrierecoaching hos GoMentor.no. Det er også mange av disse som tilbyr online karrierecoaching så du kan få hjelp til å skrive CV'en din uansett tid og sted. Søk etter en coach til høyre under 'Finn ekspert' eller se de som er tilknyttet CV skriving nedenfor.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.