Oppsigelse og arbeidsledighet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Oppsigelse og arbeidsledighetÅ miste jobben kan være ekstremt belastende, og noe av det mest dramatiske som kan skje i et menneskes liv. Når man mister jobben eller blir nedbemannet, kommer det som et personlig sjokk for mange. Stillingen i arbeidslivet er en viktig del av vår identitet, og når man ikke lenger kan bidra til fellesskapet ved å være en bidragsyter i forhold til både samfunn og familie, kan man bli rammet av en følelse som ubrukelig. Fra et psykologisk perspektiv, kan man nærmest si at det er en sorgprosess man går gjennom. Det er fordi jobben er en så stor del av vår identitet – noe av det første vi svarer når folk spør hvem vi er, er hva vi driver med. Du skal derfor være klar over at de følelsene man opplever rundt en oppsigelse er svært normal og det er lov å føle seg skuffet, men det finnes også hjelp å få. 

Hva kan man gjøre hvis man blir arbeidsledig?

Det er viktig å gå inn i seg selv for å finne ut hvilke interesser og muligheter du har. Her kan man være kreativ, bruke nettverket og snakk om det. Det kan kreve en omstilling i forhold til forventninger, både når det gjelder lønn og arbeidssted. Omskolering er en løsning for flere eller å bytte karrierevei helt. Det kan være en uoversiktlig prosess å kartlegge sine muliheter, interesser og egenskaper. Profesjonelle coacher med erfaring fra karrierecoaching og personlig utvikling kan hjelpe deg med å finne din plass i arbeidslivet igjen. 


Hvis man blir oppsagt eller er arbeidsledig, kan man finne en samtalepartner i en av GoMentor sine tilknyttede coacher, terapeuter eller psykologer. Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert'-knappen til høyre.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.