Jobbmotivasjon

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

JobbmotivasjonÅ sette mål er viktig for personlig utvikling, men uten motivasjon blir det ikke gjort noe for å nå disse målene. Når mål ikke nås, vil det ikke være fremskritt. Dette gjør motivasjon til en integrert del av en hver personlig utviklingsplan, også på arbeidsplassen, som en person igangsetter for å forandre eller forberede sitt liv. Mens noen mennesker vil føle seg motivert hele tiden, kan karrierecoaching bidra til å hjelpe deg selv og andre med å lære å motivere seg selg og kollegaer og andre ansatte. Her på GoMentor.no kan du få hjelp fra coaches, som også tilbyr online coaching. På denne måten kan du lære å motivere både deg selv og dine ansatte eller kollegaer. Motiverte ansatte vil være mer effektive og produktive, det kan derfor være en idè å ære mer om motivasjon for å sikre både sin egne, men også bedriftens sin fremgang og utvikling. 

Hvordan blir jeg motivert?

  • Vær realistisk - Folk som setter for høye målsettinger kan syns det er vanskelig å nå målene sin, og det fører fort til at det hele føles håpløst ut og man gir opp. Å sette realistiske forvetninger kan gjøre det enklere å være motivert, også etter målet er oppnådd. 
  • Delmål - Å dele større oppgaver opp i mindre, kan gi deg en følelse av å ha oppnådd noe oftere, noe som har en tendens til å gjøre deg mer motivert for de resterende oppgavene. Snakk med din leder om å utarbeide delmål sammen eller skriv ned dine egne og ha de lett tilgjengelig. 
  • Unngå å bli distrahert - Å annerkjenne distraksjon og eliminere dem er en god måte å forsikre seg om at motiviasjonen og fokus er til stede oftere enn før. Det kan handle om å bytte pult på jobben, eller legge mobiltelefonen bort. 
  • Arbeid og belønning - Når en person utfører en oppgave, stor eller liten, bør en belønning, igjen stor eller liten, nytes. Dette kan hjelpe med motivasjonen til den neste oppgaven. Ta deg en kopp kaffe etter du har nådd et delmål eller en luftepause med en god kollega i frisk luft. 

Coaching for motivasjon


Motivasjon er den energien eller de handlinger som er nødvendig for å nå et mål. Uten motivasjon er ikke en person i stand til å nå sine mål, uansett hvor nærme man er sitt mål. Coaching kan hjelpe deg motivere deg selv og dine kollegaer, slik at dere kan oppnå mer på arbeidsplassen. Hos GoMentor tilbyr vi online karrierecoaching, som vil bistå deg i prosessen med å bli bedre kjent med deg selv og din manglende motivasjon. Hvorfor er du umotivert og hva kan være nøkkelen på suksess på arbeidsplassen for deg? Våre tilknyttede eksperter spesialiserer seg i motivasjonsteknikker, som kan hjelpe deg med å nå dine mål uansett hva de måtte være. Det kan være nyttig for å øke livskvaliteten din og gjøre det lettere å tilbringe sine dager på jobb. En coach vil fokusere på: 

  • Positivitet fremfor negativitet
  • Energi
  • Lidenskap
  • Evnen til å nå mål 


Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre. 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.