Personlig utvikling

af GoMentor

Sidst opdateret 14.10.2021

Reviewer Troels Sletved

Personlig utvikling

Personlig utvikling

Alle har forskjellige mål i livet, men det er én ting som de mest vellykkede mennesker har til felles: de har hatt en plan og holdt fast i den. Utholdenhet er en viktig egenskap hvis du ønsker å oppnå suksess i livet, uavhengig av hvordan du definerer suksess. Noen forbinder suksess med materiell rikdom og makt, mens andre forbinder suksess med mengden og kvaliteten på ens venner. Online livscoaching og online terapi via GoMentor kan hjelpe, uansett hva dine spesifikke mål er, både på kort og lang sikt. Vi vil senere vise hvordan livscoaching kan hjelpe, men først kommer noen enkle tips som er verdt å ta med i forhold med personlig utvikling.

Tips for personlig utvikling

Her er noen veldig grunnleggende tips for personlig utvikling:

 • Sett mål - Mål er et kraftig verktøy for å ta kontroll over ens liv. Du har begrenset med tid tilgjengelig, og det er avgjørende hvordan man disponerer sin tid, hvis man ønsker å oppnå sine mål.
 • Nå dine mål - Etter at du har satt et mål, er neste skritt å faktisk oppnå dette målet. Det er der mange kan trenge litt hjelp utenfra.
 • Vær fokusert - Et skarpt fokus er avgjørende i forhold til å nå målene og skape fremgang i livet.
 • Ha det gøy! - Dette er viktig og ofte oversett i forhold til personlig utvikling. Hvis alt "arbeidet" med å bli en bedre person, ikke morsomt, hva er så poenget?

Selv om disse tipsene kan virke veldig grunnleggende, er det slik at de kan hjelpe deg til å endre livet ditt. For de som trenger litt mer hjelp og flere konkrete eksempler, kan livscoaching være en god idé.

Online livscoaching for personlig utvikling

Selvfølgelig er det mye man kan gjøre for å forbedre livet sitt, men online livscoaching via GoMentor kan gjøre deg i stand til mer effektivt å styrke din personlige utvikling. Våre tilknyttede coacher vet at definisjonen av suksess, varierer fra person til person, og det er derfor de møter enhver med en individuell tilnærming. Og dette aspektet ved livscoaching forsterkes ved at rådgivning skjer online. Gjennom moralsk støtte og kompetanse tillært  gjennom erfaring, kan en livscoach hjelpe deg å realisere dine drømmer - eller i det minste gi deg et dytt i riktig retning.

Definisjon av personlig utvikling

Personlig utvikling handler om hvordan en person forbedrer seg gjennom livet. For noen betyr dette et spennende jobbtilbud, mens for andre betyr det å ha en lykkelig og sunn familie. Uansett hva dine mål, kan livscoaching hjelpe din personlige utvikling.

Grunner for personlig utvikling

 • Mål
 • Videreutdanning
 • Karrieretips
 • Sosial utvikling

Livscoaching

Stopper du noen gang å undre deg over hvorfor noen har mer suksess i livet enn andre? Arbeid, flaks og talent spiller en liten rolle, men mange mennesker er i stand til å planlegge sin egen suksess i livet. Online livscoaching her på GoMentor, kan hjelpe med dette. I tillegg kan coachene på GoMentor også bidra med en rekke andre former for livscoaching. Dette vil vi komme nærmere inn på. Uansett hva det er, du trenger hjelp, er det profesjonelle coacher på GoMentor som er klare til å hjelpe deg å gjøre livet litt enklere.

Ulike former for Livscoaching

Her er noen av de situasjoner hvor livscoaching kan hjelpe.

 • Mål - For å stille målbare og konkrete mål med en tidsfrist. Selv om dette er en enkel prosess, så kan det ikke alltid følges. Å lære å sette mål for seg selv og følge planen, kan ha en uvanlig positiv innvirkning på ens liv.
 • Åndelig utvikling - Å lære å se utover livets hektiske gang og utforske en dypere, åndelig verden er ikke en prioritet for alle, men de som ønsker å lære mer om livets åndelige aspekter kan ha stor nytte av livscoaching.
 • Lav selvtillit - Livscoaching kan hjelpe en person bekjempe manglende evne til å tro på seg selv ved hjelp av teknikker som kan forbedre selvtillit og hjelpe en til å innse sitt eget potensial.
 • Lav selvfølelse - De som har et negativt selvbilde, kan bli hjulpet med coaching, slik at de kan finne et annet verdensbilde.
 • Livsendringer - Det kan være stressende å forholde seg til store forandringer i livet, men livscoaching kan gjøre det litt lettere,
 • Work/Life Balance - Selv om det er bra å jobbe hardt, så er det ikke bra hvis det er på bekostning av et lykkelig og sunt liv. Dette kan indikere en mangel på balanse mellom arbeid og privatliv, noe som kan forbedres med coaching.
 • Økonomisk frihet - Det er en drøm for mange mennesker å ha et godt liv uten gjeld. Med riktig coaching og rådgivning kan drømmer om økonomisk frihet, gå i oppfyllelse.
 • Gjeldsrådgivning - Før man kan oppnå økonomisk frihet, må man ta hånd om gjelden. Coachingen inneholder teknikker for å håndtere gjeld, ved hjelp av en konkret plan for å få en tilbake på rett spor.
 • Helse-coaching - Noen mennesker er under konstant slanking og sier de ønsker å gå ned i vekt, men det kan være vanskelig å ha en sunn livsstil. Her kan en helse coach hjelpe deg å oppnå et sunnere liv.
 • Fitness coaching - Det er en del av et sunt og lykkelig å komme i form. Men uten de riktige instruksjonene, kan det bli en fiasko for mange mennesker. I slike tilfeller, kan fitness coaching være en god hjelp.
 • Personlig utvikling - Mange drømmer om et bedre liv der de har mer suksess, men det er bare en liten andel av disse menneskene som gjør noe med det. Coaching med personlig utvikling kan gi en en bedre sjanse til å komme videre i livet, uavhengig av definisjonen av suksess og til å tro på seg selv.
 • Dating Coaching - En dating coach kan hjelpe folk som er lei av å date uten å være i stand til å finne den rette partneren. Det er mange farer og risikoer forbundet med dating i den moderne verden, men en dating coach kan bidra til å informere en, og dermed forbedre ens sjanser for å finne noen å tilbringe livet med.
 • Vekttap - Folk som ønsker å gå ned i vekt kan ha bruk for en som kan gi råd om hva som bør gjøres, noe som vil forbedre ens sjanse for å gå ned i vekt.
 • Motivasjon - Det er ikke alle som har læring og motivasjon som en prioritet i sitt liv. Men hvis du mangler motivasjon til å komme videre i livet og oppleve positive endringer, så kan en coach hjelpe en i å nå disse målene.

Få hjelp til personlig utvikling

Her på GoMentor kan du få online livscoaching som kan hjelpe med en rekke problemer, som både menn og kvinner opplever i den moderne verden. Enten det gjelder å forholde seg til vektproblemer, helseproblemer, lav selvfølelse, eller til og med dating råd, er det mange områder coachene på GoMentor kan hjelpe - for eksempel gjennom råd og veiledning. Vi har også psykologer og terapeuter som kan hjælpe med f.eks. stresshåndtering. Noen ganger skal det lite til for å hjelpe å sette og oppnå et mål, slik at man kan realisere sine drømmer. Med livscoaching kan man utvikle en sterkere identitet, slik at man er bedre i stand til å definere hva som er viktig for en, og hvordan man skal oppnå det.

Få hjelp online via GoMentor 24/7 eller finn hjelp i nærheten av deg: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Sandvika, Kristiansand, Drammen.

Personlig Coaching

Å jobbe med en coach kan forbedre en persons sjanse for suksess i livet. Folk bruker personlige coacher som inspirasjon til nye ideer. Her på GoMentor tilbyr vi online personlig coaching. Før vi viser hvordan dette kan hjelpe nettopp deg, vil vi presentere mer informasjon om denne type coaching som er litt annerledes enn rådgivning og andre former for coaching.

Hvordan personlig coaching kan hjelpe deg

Her er noen måter som personlig coaching kan hjelpe:

 • Sette mål - Selv om de fleste mennesker er i stand til å sette mål i livet, så kan det være nyttig å få hjelp fra noen som har erfaring med disse tingene, og kan garantere resultater.
 • Strategising - Det er viktig å sette seg mål, men hvis det ikke er noen overordnet strategi for livet, så det kan være vanskelig, om ikke umulig, å oppnå det du ønsker.

Her er noen områder der folk flest kan bruke litt hjelp:

 • Karriere - Dette er en av de vanligste årsakene til at folk søker personlig coaching. En personlig coach har ofte en annen tilnærming til ting enn en bedrift eller karriere coach.
 • Forhold - Det er mange som søker en personlig coach for å hjelpe dem med problemer i sine relasjoner med andre mennesker.
 • Hobby og kunst - Mange velger å få hjelp av en upartisk person - en personlig trener - i forbindelse med ting de er opptatt av, som ikke omhandler arbeid.
 • Helse - En personlig coach kan selv være i stand til å hjelpe i helserelaterte situasjoner, for eksempel i forbindelse med vekttap. På denne måte kan personen få de verktøy som trengs for å sikre et varig vekttap.

Personlig coaching online på GoMentor

Som nevnt ovenfor, er det mange forskjellige måter en personlig coach kan hjelpe i ens liv. Her på GoMentor kan du finne og bestille sesjoner med profesjonelle personlige coacher, og de kan hjelpe på mange ulike måter. Det kan være mange forskjellige problemer i ens liv der du trenger hjelp, og de dyktige coachene på GoMentor er både villig og i stand til å hjelpe, fra å hjelpe til å sette mål til å bidra til å oppnå dem. De kan også bidra til å gi råd om forhold eller arbeid. Kort sagt, en personlig coach gir den ekstra hjelpen noen trenger for å lykkes i livet. Online personlig coaching på GoMentor er en praktisk og komfortabel måte å få hjelp på.

Definisjon av Personal Coaching

Personlig coaching er veiledning rettet mot personer som trenger hjelp til å oppnå visse ting i livet.

Grunner for Personlig Coaching

 • Sette mål
 • Karrierestrategier
 • Hjelp med forhold
 • Personlige forbedringer
 • Identifisere styrker og svakheter

Definisjon av Livscoaching

Livscoaching er en prosess der en coach lærer en hvordan man setter og oppnår konkrete mål i livet. Det er mange områder i livet hvor coaching kan være til stor hjelp.

Grunner til Livscoaching

 • Personlige problemer
 • Arbeidsrelaterte problemer
 • Samlivsproblemer
 • Helse og fitness
 • Bidra til å oppnå romantikk og kjærlighet
 • Håndtering av gjeld
 • Lav selvfølelse og selvtillit
 

Få hjelp med din personlige utvikling

May Brit Strand Nordanger Trine Bache Gunn Eva Johansen Susanne Borge
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.