Sorg og tap

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Sorg og tapDet kan være en overveldende prosess å bearbeide sorg og tap for mange mennesker, da det kan resultere i mange følelsesmessige reaksjoner. Det kan være en god idé for noen mennesker å søke hjelp til å arbeide gjennom de ulike stadier av sorg. Her på GoMentor tilbyr vi terapi på nett for å jobbe seg gjennom sorgen. Før vi viser hvordan vi kan hjelpe mennesker gjennom sorg, kommer litt informasjon. Alle har sin måte å takle sorg, men det er ingenting galt med å be om hjelp når du trenger det.

Generelle årsaker til sorg gjennom tap

  • Mistet ektefelle - Det kan være en forferdelig opplevelse av å miste sin ektefelle, uavhengig av hvor lenge man har vært sammen.
  • Mistet forelder - Når et barn mister foreldre, uavhengig av barnets alder, kan det være en traumatisk opplevelse.
  • Mistet søsken - en bror eller en søster som er døende kan være vanskelig å håndtere for barn, tenåringer og voksne.
  • Mistet barnet - Dette kan være det vanskeligste foreldre kan møte.
  • Abort - Å bestemme seg for å ta abort er en alvorlig beslutning med mange implikasjoner, som kan føre til mange følelsesmessige og farlige konsekvenser.
 

De fem stadier av sorg

Uansett årsaken til sorg, er det fem hoved stadier av sorg de fleste mennesker går gjennom:

  • Fornektelse - Å benekte en persons død er en vanlig første reaksjon for mange mennesker.
  • Sinne - Etter å ha innsett at en person er død, gjennomgår man et stadium av sinne som kan uttrykkes på forskjellige måter, avhengig av personlighet.
  • Forhandling - Ettersom sinne forsvinner, begynner du å inngå forpliktelser for å oppnå visse ting, med tanke om å få den døde personen til å komme tilbake.
  • Depresjon - Når du innser at uansett hva du gjør, kommer den døde personen ikke tilbake, kommer et stadium av depresjon. Lengden på denne varierer fra person til person.
  • Aksept - I den siste fasen har blitt gradvis akseptert døden, og du er klar til å komme videre med livet, kanskje med følelsen av at du har forandret for alltid, men fortsatt i stand til å gå videre.

For å komme seg fra tapet på en forsvarlig måte, er det viktig å gå gjennom alle disse stadiene. Det kan virke som en skremmende oppgave å komme over en så stor sorg, men det er hjelp å få.

Behandling av sorg eller tap

Her på GoMentor tilbyr vi online terapi for folk som går gjennom sorg. Uansett hva tapet er, det er profesjonelle terapeuter som kan ta vare på dine problemer og gi deg den hjelp og støtte du trenger gjennom alle stadier av sorg. Noen ganger kan det gjøre ting litt lettere å snakke med noen om sin sorg. Vi tilbyr online terapi for sorg og tap, og det gjør det enklere enn noensinne å få den hjelpen du trenger.

Definisjon av sorg eller tap

Sorg og tap er to kraftige menneskelige følelser som forårsakes av en intens sorg når en person dør. Psykoterapi kan hjelpe deg med alle de følelsesmessige og fysiske symptomer som kan oppstå når du opplever sorg og tap.

Symptomer på sorg eller tap

Finn din mentor blant våre eksperter i listen under eller ved å trykke på 'Finn ekspert'-knappen til høyre.

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.