Mistet barn

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

MIstet barn Å miste en sønn eller datter kan være en de meste skremmende og vanskeligste situasjonene man kan stå ovenfor som foreldre. Det er mange sorgstadier man som foreldre skal gjennom, fra man får nyheten om dødsfallet til man er tilbake i en fungerende hverdag. Dette er en prosess som kan ta flere måneder og år, for noen. Selv om noen vil klare dette på egen hånd, vil selv de mest avbalanserte personer oppleve et slikt tap som svært utfordrende. Uavhengig av dødsårsak vil man som foreldre oppleve sjokk, benektelse, sinne, ydmykelse, savn og muligens skyld. Det er også vanlig å føle seg deprimert i perioden etter dødsfallet. Det er derfor viktig å få riktig hjelp og støtte i den nye hverdagen slik at tapet av ens barn ikke fører til større psykiske problemer.

Gode råd til deg som har mistet et barn

  • Andre barn - Hvis man har flere barn, er det viktig at man som foreldre ikke forsømmer disse mens man sørger over det barnet som har gått bort. Dette er en tøff balansegang, som mange oppsøker profesjonell hjelp for å få til.
  • Tenk på din egen helse - Ved å opprettholde et visst nivå av sunnhet i hverdagen - som innebærer å spise sunt, sove nok og være aktiv - har man et visst nivå av fysisk velvære i den tøffe tiden. Man er dermed bedre rustet til å håndtere de emosjonelle utfordringene man står ovenfor.
  • Sørgeperiode - Hvis man forsikrer seg om man jobber seg gjennom sorgen, kan man i større grad motvirke at det utvikler seg til andre psykiske problemer senere. Å jobbe seg gjennom sorgen mer systematisk med en profesjonell terapeut i tiden etter dødsfallet er en fin måte å finne tilbake til den nye hverdagen.

Finn en profesjonell samtalepartner

Terapi kan bidra til å bearbeide de utfordringene som er forbundet med å miste et barn. Ved å ha en profesjonell samtalepartner kan man få råd og støtte fra en nøytral tredjepart. Her hos GoMentor.no har vi utviklet en plattform for online terapi, slik at du kan få den veiledningen du trenger når og hvor som helst. Våre tilknyttede psykologer og terapeuter er spesialister innenfor sorgterapi og sitter med informasjon og teknikker som kan bidra til å gjøre hverdagen lettere. Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via ‘Finn ekspert’-knappen til høyre.

Finn din samtalepartner

Ann Helen Hansen Liv   Wassum Sølvi Laugsand Trine Bache
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Mistet barn

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.