Mistet partner

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Mistet partnerÅ miste en ektefelle eller en partner er å miste sin livspartner. Uansett hvor lenge man har vært sammen eller gift, kan det være en enormt vanskelig prosess. Å håndtere sin ektefelles død er en svært vanskelig oppgave for mange, spesielt hvis det er barn involvert. En del av utfordringen ligger i at din “bedre halvdel”, som en gang var en stor hjelp i hverdagen, plutselig ikke er der lengre. Hverdagslige oppgaver kan nå virke overveldende. Det å planlegge en begravelse oppleves for mange som både mentalt og fysisk utfordrende. Online terapi via Gomentor.no kan hjelpe med alle de utfordringene som er forbundet med å miste en ektefelle. Det finnes noen grunnleggende tips, som det er fint å følge, men noen ganger kan det hjelpe å snakke med utdannet psykolog.

Gode råd til deg som har mistet en partner

Her er tre helt grunnleggende tips som det er fint å kjenne til, dersom man har mistet en ektefeller, samboer eller kjæreste:

  • Prioriter - Det kan være vanskelig for noen å sørge for at alle deres behov blir oppfylt - både fysiske og psykiske - selv i mindre krevende situasjoner. I tiden etter dødsfallet er det viktig å kjenne på egne behov og prioritere deretter.
  • Husk - Noen vil helst unngå et stort sirkus, men ofte vil det være en fin opplevelse å gjøre noe for å minnes sin partner på en ordentlig måte. Det kan for eksempel være å plante et tre til minne om ektefellen, eller reise til din partners favorittreisemål. Dette kan for noen gjøre det lettere å bearbeide sorgen.
  • Tren - Selv om man kanskje ikke har lyst, er det en god ide å holde seg aktiv. Gå tur ute i fine omgivelser er fint for å holde deg aktiv, samtidig som det gir deg tid til å tenke og reflektere.

Det finnes naturligvis også mer spesifikke metoder for å komme seg videre etter et slikt tap. For de som har behov for mer konkret støtte og veiledning, kan våre profesjonelle samtalepartnere bidra med dette.

Finn en profesjonell samtalepartner

Å miste en partner, er å miste sin faste samtalepartner og støttespiller. Derfor anbefaler vi terapi, slik at man kan få hjelp til å bearbeide sorgen sin.  Her hos Gomentor vet vi at det kan være en skremmende og følelsesmessige krevende prosess å skulle komme seg videre etter tapet av sin partner. Derfor har vi utviklet en plattform for online terapi. Våre tilknyttede psykologer er spesialisert innenfor sorgterapi og de kan bidra med informasjon, rådgivning og støtte. Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via ‘Finn ekspert’-knappen til høyre.

Finn din samtalepartner

Anne Sloth Dieserud Sølvi Laugsand Lindis Ljøterud Cecilie  Dale Parterapi
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Mistet partner

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.