Mistet forelder

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Mistet forelder Som med andre tap, kan den sorgen som er forbundet med å miste en forelder eller begge sine foreldre, være meget traumatisk. Sorgen vil typisk gjennomgå flere stadier. Det er en lang rekke fysiske og psykiske symptomer som kan oppstå, som depresjon, skyldfølelse og søvnproblemer. Det er mulig å bearbeide sin sorg på en sunn og ordentlig måte, og ofte vil det være i samarbeid med en terapeut eller psykolog. Her hos GoMentor har vi utarbeidet en plattform hvor vi tilbyr både online og personlig terapi.

Gode råd til deg som har mistet en forelder

  • Alt med måte - Det er helt naturlig å føle seg nedfor og nedstemt, og det kan også være fint å la seg selv gråte. Det er dermed viktig at man er oppmerksom på symptomene på depresjon. Det er helt i orden å være trist, men det er også viktig å innstille seg på at det må komme en tid hvor hverdagen ikke er trist lenger.
  • Familie og venner -  Å bevare et nært forhold til den overlevende foreldre, resten av familien og venner etter dødsfallet er en viktig måte å styre sine bånd på, samtidig som man kan forsikre seg om at de andre involverte kommer seg gjennom sorgen. Uansett om det er formell eller uformelt, er det en god ide å samle din familie og venner.
  • Skriv dagbok - Når du skriver dagbok har du mulighet til å skrive ned dine tanker og følelser helt ufiltrert.
  • Spør etter hjelp - Dersom du føler at du begynner å miste fotfeste eller kontroll over din egen sorg og hverdag er det avgjørende å spørre om hjelp. Dette gjelder både å spørre venner og kjente om støtte i hverdagen, men også å oppsøke profesjonell terapi.

Finn en profesjonell samtalepartner

Det er meget følelsesladet og traumatisk å miste en forelder, uansett hvordan forholdet mellom barnet og forelderen på dødstidspunktet. Derfor anbefales terapi, når man skal bearbeide et slikt tap. Ved å ha en profesjonell samtalepartner kan man få veiledning fra en nøytral tredjepart som kun har som formål å bistå deg. Som nevnt kan du via GoMentor.no få online terapi, når og hvor du trenger det. Våre tilknyttede mentorer er utdannede eksperter som tilbyr rådgivning og støtte i en vanskelig tid. Dette gjelder også barn og unge som opplever et slikt tap. Finn den riktige mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt via ‘Finn ekspert’-knappen til høyre.

Finn din samtalepartner

Lindis Ljøterud Cecilie  Dale Parterapi Filip Bekkelund Anna Lena Eldøy
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Mistet forelder

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.