Parterapi i ulike former

Skrevet d. 18-8-2021 14:55:51 af Marit Høgalmen Uppstad - Psykoterapeut

Min venninne og jeg går en tur, hun er pensjonist og mannen hennes døde for flere år siden. Hun forteller at hver gang de dro på hyttetur de siste årene han levde så hadde de så gode samtaler på hytta om kvelden.

-Kanskje var det hytta som gjorde oss begge så rolige at vi lyttet ekstra godt til hverandre, da vi satt om kveldene foran peisen, sier hun. Det var  ekstra stille og rolig på hytta i skogen, uten strøm og TV, så det gjorde stemningen ekstra fredfull. Det ble så nære og vare samtaler, og i ettertid så har jeg tenkt at det var vår parterapi, sier hun. Jeg turde å ta opp litt vanskelige temaer på hytta, fordi vi hadde det rolig og fint og det var trygt å ta opp ting på hytta.   

Jeg sier at det høres fint ut. Det er godt å finne sin variant av "parterapi". Kanskje det er å gå en tur, uten å snakke sammen, eller å dra på hytta i skogen og snakke sammen og lytte sammen. Det heter ikke "Skogens ro" for ingenting.  

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.