Si det til Putin

Skrevet d. 21-9-2022 10:45:24 af Marit Høgalmen Uppstad - Psykoterapeut

Min mor og jeg skal ta heisen opp 3 etasjer, vi skal besøke en slektning. I det heisen stopper kommer det ut av samme heis en bekjent til mor, og hun hilser hyggelig og holder foran heisdøren sik at den ikke skal gli igjen. De prater litt ( ett minutt tipper jeg) og så tar vi heisen opp dit vi skal. I den etasjen står en eldre mann med en hund. Han spør litt irritert om det var vi som holdt igjen heisen? ja, sier jeg, beklager det. Han fortsetter med å forklare at det er ikke greit. Jeg gjentar min beklagelse, og er helt enig med han i at det er dumt å holde igjen heisen, uansett...Etter en liten stund drister jeg meg til å blunke til han og smile og si, men heldigvis, verden går nok sin skjeve gang videre...åkke som...

-Si det til Putin! sier mannen oppgitt. 

Jeg blir svar skyldig.

Hva har Putin med oss og gjøre? Alt og ingenting. Nå for tiden er det enkelt å nevne han som et symbol på en uforutsigelig verden, og noen vil si ondskap. Hva kan vi gjøre? Jeg vet ikke, men jeg tror det er lurt å huske på å ha fokus på egne små-prosjekter i hverdagen. Putin er ikke ansvarlig for mitt lille liv. Kan vi hjelpe hverandre med å forholde oss konstruktivt til dem vi har rundt oss i hverdagen, så er det en klok ting. Samtidig er det lov å være redd for Putin, hva vil han finne på? Ingen vet, men ikke gi bekymringen din plass hele døgnet, øv deg på å ta friminutt, det går an. Hvis du vil

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.