Sjokk-traumer

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Sjokk-traumerEt sjokk kan føre til traumer, noe som kan forårsake problemer både i forbindelse med selve sjokket og for en stund etterpå. Første gang på sjokk kan være vanskelig å gjøre, men noen ganger glemmer du å få hjelp med problemene som oppstår etter at sjokket har skjedd. Med GoMentor.dk som en plattform kan du få online terapi for traumer, samt bidra til å håndtere alle utfordringene forbundet med denne typen traumer. Du kan få hjelp med både fysiske og mentale aspekter. Uansett om det er en ulykke eller en annen skade som forårsaker sjokken, kan det etterfølgende traumet variere. Imidlertid er det fortsatt en rekke pågående symptomer som vanligvis forekommer i forbindelse med sjokktrauma. Det er viktig å være oppmerksom på disse, for å unngå farene forbundet med sjokktraume.

Symptomer og risiko for sjokktraumer


Etter å ha overlevd en alvorlig fysisk skade kan traumer oppstå som en rekke symptomer. Fra avvik fra ens vanlige matvaner og søvnmønstre til lav energi eller mangel på libido, er det en rekke fysiske tegn som kan oppstå. På den emosjonelle siden kan folk som har opplevd et sjokkspor, oppleve depresjon, motløshet, panikkanfall, minnetap og en rekke andre psykiske symptomer. Selv om kroppen kan komme ut av et sjokkspor, kan det oppstå andre problemer hvis man ikke får det mentale aspektet. Noen vil oppleve symptomer på posttraumatisk stresssyndrom, mens andre kan oppleve problemer med alvorlig depresjon eller misbruk. Derfor er det viktig å behandle sjokktrauma.

Spiseforstyrrelser
Søvnforstyrrelser
Mangel på sexlyst
Lav energi
Panikkanfall
Hukommelsestap
Konsentrasjonsvansker

Behandling av sjokktraumer

Det er noen som ikke har noe imot å sitte ansikt til ansikt med en psykolog. Derfor har vi utviklet en plattform for online chatting traumer her på GoMentor. Vi har tilknyttet psykologer og terapeuter som er opplært i denne og andre former for traumer. De kan tilby hjelp og moralsk støtte. Selv om kroppen helbreder, kan den underliggende skade på psyken noen ganger føre til enda større problemer på lang sikt. Derfor er det viktig å få behandling selv etter at kroppen er helbredet. Det er mange som ikke liker å få hjelp fordi det får dem til å føle seg svake, men det kan være ganske ufattelig hvis du prøver å jobbe med et sjokkspor uten profesjonell hjelp. Det er derfor du kan få online behandling via GoMentor.dk. Derfor trenger det ikke være vanskelig å få hjelp med sjokktrauma.

Finn din samtalepartner

Filip Bekkelund Liv  Wassum Anna Lena Eldøy                               Sølvi Laugsand
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.