Hva er barndomstraumer? Les mer her - GoMentor

Barndomstraumer

Skrevet av GoMentor

Fordi barn fortsatt er i fysisk og psykisk utvikling, er det en spesiell høy risiko forbundet med traumer som oppstår i løpet av barndommen. Det er flere grunner til at slike traumer kan oppstå. Det er viktig at tidlig barndomsinfeksjon identifiseres tidlig i prosessen, og søk behandling slik at problemet ikke følger barnet i voksen alder. Vi forstår det tidspresset mange foreldre lider av, og derfor har vi utviklet en plattform for online barndoms-traumerbehandling på GoMentor. Før vi viser hvordan familier for å overvinne slike traumer, her er noen tilleggsinformasjon om barndomsskader du bør vite. Denne typen traumer kan være "skjult" og ikke vises til senere i ens liv, men så snart det kan, kan det ha negativ effekt på ens liv.

Årsaker til barndomstraumer

Eventuell traumatisk hendelse eller misbruk i barndommen kan forårsake barndomsstamme. Eksempler på dette er skilsmisse, foreldrenes ekteskap eller foreldre som viser psykisk oppførsel mentalt, fysisk eller til og med seksuelt. Alle disse tilfellene kan ha en langsiktig effekt på utviklingen av et barn, og kan til og med forårsake andre psykiske lidelser i voksen alder. Og selv om det er kjent kontroversielt, kan det være at et barn ser vold i fjernsynet eller i filmer bidrar også til barndomsdrama. Årsakene kan være vanskelige å få øye på i begynnelsen, men det finnes en rekke symptomer som kan oppstå og bidra til å avdekke årsaken.

Symptomer og risiko for barndomstrauma

Mange av symptomene på barndomstrauma ligner symptomene på andre typer traumer, som selvtillit, angst, skyld og andre følelsesmessige indikatorer. Noen av de fysiske symptomene teller blant annet. søvnproblemer, mareritt og kronisk tretthet. Noen ganger kan barnets alder gjøre det vanskelig å stave symptomene, men hvis du er klar over det, vil du vanligvis oppdage symptomene som foreldre eller verge. Hvis symptomene på barndomsskader oppstår uten å svare på det, er det en svært høy risiko for at problemene kan føre barnet til voksenlivet.

Symptomer på barndoms traumer:

  • Senket utvikling
  • Trøtthet og søvnløshet
  • Mareritt
  • Selvbebreidelse
  • Angst
  • Frykt

Behandling av barndomstraumer

Man kan legge til de kvaliteter som gjør det mulig å skape sunne relasjoner, noe som er en god nyhet for alle som har vært gjennom barndomsdrama. Her hos GoMentor har vi en rekke tilknyttede terapeuter som kan hjelpe barn å behandle alle symptomene på barndomstraumer, slik at det ikke utvikler seg til et enda større problem senere i livet. Dette kan også innebære instruksjoner for foreldre i hvordan de er bedre til å gi barna sine plass og veiledning i forbindelse med barnets mentale og fysiske utvikling. Barndomstraumer kan ogås behandles som voksen, dersom man sliter med opplevelser fra barndommen. 

Finn din profesjonelle samtalepartner i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden.

Sliter du med barndomstraumer? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Finn Reinert Christine Lemme Ingvild Bjerke Høygaard Carin Brandsrud
km fra

Se utvalgte mentorer under

Finn mentorer i ditt område

km fra
 

Få hjelp med barndomstraumer

Sliter du med barndomstraumer? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Finn Reinert Christine Lemme Ingvild Bjerke Høygaard Carin Brandsrud
Få hjelp online fra kun 169 kr./uke

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer