Sjokk og traumer - GoMentor

Sjokk og traumer

Sjokk

Sjokk er definert som et blodtap eller en alvorlig skade på kroppen som fører til ulike fysiske symptomer. Slike sjokk kan føre til traumer, som kan gi føre til vanskeligheter i ettertid. Den første tiden med sjokk kan være vanskelig å håndtere, og noen ganger glemmer man å få den hjelpen man kanskje trenger.

Traumer

Enkelte hendelser i livet kan overbelaste en persons sinn i en slik grad at personen kan kollapse, fordi psyken og sinnet har blitt skadet på grunn av det resulterende stress. For noen mennesker, skal det bare en hendelse til, mens andre kan oppleve en rekke hendelser før de opplever et traume. Bivirkningene av traumer kan variere i henhold til årsaken av traumer. Det samme gjelder for symptomene. Hvis du ikke får riktig behandling, er det en risiko for å utvikle andre alvorlige psykiske lidelser som post-traumatisk stress-syndrom. Her på GoMentor kan man finne psykologer og terapeuter som tilbyr online terapi for alle former for traumer. Før vi viser deg hvordan du kan få hjelp med symptomer på traumer, vil vi presentere flere nyttige fakta.

Ulike typer traumer

Dette er noen av hovedårsakene til traumer:

  • Sjokk - traumer som finner sted rett etter en stor, stressende hendelse.
  • Misbruk - traumer forårsaket av langvarig fysisk, psykisk eller seksuelt misbruk.
  • Krig - denne typen oppfattes av folk som har opplevd en krig.
  • Vold - traumer forårsaket av vold.
  • Ulykker - traumer som oppstår etter en større ulykke, selv i situasjoner uten fysisk skade.
  • Uspesifiserte grunner - når det er symptomer på traumer, og årsaken er ukjent.
  • Barndom - traumer forårsaket av en hendelse før barnet er seks år.
 

Symptomer og farene forbundet med traumer

Traumer kan bli sett på som ekstremt stress, som har en langsiktig fysisk og psykologisk effekt på den menneskelige hjerne. Symptomene er mer intense enn i tilfellet med vanlig stress. På kort sikt kan det føre til manglende evne til å snakke eller bevege seg automatisk. Etter at årsaken til traumer er over, kan det føre til tap av hukommelse, slik at alle minner om den traumatiske hendelse undertrykkes. Hvis du ikke får behandling, et traume føre videre til søvnløshet, irritabilitet og andre psykiske problemer. Men det er mange moderne metoder for behandling for traumer, uansett årsak.

Behandling av traumer

Her på GoMentor har vi profesjonelle terapeuter som spesialiserer seg på behandling av traumer og symptomer av disse. I tillegg har vi et online self-help forum som kan tilby støtte fra folk som selv lider av traumer. Denne kombinasjonen er tilgjengelig, uavhengig av når du trenger hjelp. Selv om noen mennesker har et tålelig liv uten behandling, er det fare for at problemene vil forverres over tid hvis du ikke får behandling for traumer. Psykoterapi har vært brukt i forbindelse med traumer i lang tid, og nå er det også mulig å få psykoterapi nettet på GoMentor. Uansett årsak til traumer, kan du få hjelp med online terapi.

Definisjon av traumer

Et traume er en skade på en persons psyke (sjel, sinn) som et resultat av en traumatisk hendelse. Det er ulike årsaker til traumer, men både terapi og rådgivning anbefales som en del av et behandlingsforløp.

Uspesifiserte traumer

Når en person oppviser symptomer på trauma, uten at den spesifikke årsak er kjent, er det vanligvis diagnostisert som et uspesifisert traume. På grunn av denne typen traumes uspesifisert natur, er behandling hemmet litt. Når det er sagt, kan du via GoMentor få hjelp fra våre tilknyttede terapeuter som er spesialister på traumer, inkludert uspesifiserte traumer. Det finnes en rekke indikasjoner på trauma som kan indikere problemer. Og heldigvis, kan du få behandling for uspesifisert traumer. Før vi kommer inn i detalj på hvordan du får hjelp, kommer noen flere detaljer om uspesifisert traumer. Denne litt vanskelige lidelse kan være vanskelig å håndtere på egen hånd.

Grunner for uspesifiserte traumer

Samlet sett vil du ikke vite årsakene til en uspesifisert traumer, men det kan innebære en eller flere av grunnene til at vi kjenner fra andre traumer. Hvis traumer har vart siden barndommen, kan det være vanskelig for terapeuter å identifisere årsakene til traumer. Men mens det kan være litt vanskeligere å behandle en uspesifisert traumer, er det fortsatt nok av behandlingstilbud. Selv om du aldri har identifisert årsaken helt, det er mange symptomer som kan tyde på at behandling kan være nødvendig.

Symptomer og farene ved uspesifiserte traumer

Symptomene på uspesifisert traumer lik de som finnes for andre typer traumer, inkludert hukommelsestap, søvnproblemer, irritabilitet, sinne, og en rekke andre psykiske og fysiske problemer. Noen går til ytterligheter for å unngå at de ikke ender opp i en situasjon som den som forårsaket traumer. For noen kan dette bety at man aldri går inn i en bil igjen, ikke engang som passasjer. Som du kan forestille deg, kan dette påvirke både ens relasjoner eller evnen til å fungere sosialt. Hvis ikke behandles, kan uspesifisert traumer fører til mange alvorlige psykiske lidelser som er enda vanskeligere å håndtere.

Behandling av uspesifiserte traumer

Psykoterapi har lenge vært den foretrukne behandling for traumer, men her på GoMentor kan terapi hos våre tilknyttede spesialister på nettet. De kombinerer tradisjonelle terapi teknikker med Internetts kommunikasjonsfunksjoner, og gir dermed et komplett alternativ for behandling av uspesifisert traumer. Når du ikke vet hvorfor utbruddet av symptomene, kan det bli enda vanskeligere å håndtere. Det er derfor du kan være online terapi for uspesifisert traumer via GoMentor.

Definisjon av uspesifiserte traumer

Uspesifisert traumer diagnostisert når observert på flere ulike typer traumer, og årsaken til traumer kan ikke determineres. Selv om det er noen ukjente faktorer er psykoterapi anbefalt som en behandling for uspesifisert traumer.

Har du opplevd sjokk og traumer? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Sissel Kvinen Katinka Hughes Wenche J Hoem Elisabeth Rengel
km fra

Se utvalgte mentorer under

Finn mentorer i ditt område

km fra
 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.