Klar for ferie?

Skrevet d. 15-6-2021 12:56:44 af May Britt Lian - Reg. Tankefeltterapeut MNLH, NLP Master Coach, Veileder

Det nærmer seg sommerferie for veldig mange nå. Du som er student har allerede startet!? Og uansett hvordan dette studieåret har forløpt, så er det nå sommer og tid for nye rutiner i hverdagen.

Noe av de aller første som endrer seg er for mange søvn og at vi gjør om litt på døgnet. Det er jo også veldig lyst på denne tiden av året i det vakre landet vårt, og det påvirker oss mennesker kanskje mer enn vi er klar over?

Tenker du på hvor mye som naturlig endrer seg uansett hva vi er bevisst på eller ikke?

Kroppen vår ordner opp i en hel masse og vi tenker ikke på det. Ikke før det det dukker opp det vi kaller problemer? Eller symptomer? Eller sykdom? Ofte går det helt til sykdommen setter inn før vi faktisk legger merke til at NÅ er det NOK!

Når er det nok for deg?

Er du kjent med dine indre tanker og alle de ordene som strømmer i løpet av en dag, eller natt?

Er du kjent med hvordan kommuniserer også uten ord?

Fordi når vi blir skikkelig stresset og alarmen i hjernen trigges så husker vi ofte ikke hva det hele handlet om. Kroppen husker likevel for oss slik at neste gang en lignende fare eller antatt fare dukker opp, så tar hjernen affære og setter automatisk i gang sine "hjelpere" i form av reaksjoner både fysisk og psykisk.

Disse reaksjonene som også kan bli symptomer, og som er der for å gjøre oss oppmerksomme på noe viktig og verdifullt.  - Nemlig vår egen kropp og sinn, og sjel... Som noen ganger desperat ber oss gjøre noe annet fordi det vi driver med fungerer ikke såååå veldig bra, egentlig.

Hvordan vi takler disse symptomene og denne kommunikasjonen vil variere fordi det er ikke en selvfølge at vi har fått lære om hvilke språk kropp og sinn snakker. For veldig mange kan der virke helt "gresk" og gir ikke mening...? Bare problemer..!? 

Har du lyst til å lære "gresk" og hvordan kropp og sinn snakker sammen, så er dette noe av det jeg brenner for som terapeut og kursleder. Uten kommunikasjon og forståelse av vårt indre språk har vi begrensede muligheter til å påvirke konsekvensene som ofte kan være redusert livskvalitet, helse og trivsel? Likeledes konflikter og ødelagte relasjoner.

Ikke vent med å lære deg ditt indre språk! Vit at vi alle sammen strever med å kjenne igjen de ulike "dialektene", og at med ny kunnskap, innsikt, erfaring og øvelse så vil du kunne snakke flytende både "gresk" og en hel haug med ulike dialekter. Egentlig utrolig spennende og helt revolusjonerende for eget liv, og hverdag i møte med andre. Gode tanker, May Britt :-)

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.