Psykoterapi

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

PsykoterapiPsykoterapi er en form for samtaleterapi som fokuserer på å hjelpe personer med psykiske problemer eller lidelser som på en eller annen måte ødelegger for livskvaliteten deres. Terapiformen kan også benyttes av personer som gjerne vil ha hjelp med personlig utvikling eller få avklart eksistensielle spørsmål. Her er den grunnleggende ideen å oppnå innsikt og selverkjennelse i sitt eget handle- og tankemønster, og på den måten prøve å endre de negative tilbakevennende mønstrene. Hovedfokus er å skape en signifikant forandring i en persons liv for å få mer selvverd, livsglede og bedre balanse i hverdagen.

 

Hvordan foregår psykoterapi?

Ofte vil man ha gjentatte samtaler med psykoterapeuten sin hvor man avtaler tid og sted etter behov. Psykoterapeutens hovedmål med terapien er å hjelpe klienten sin med å få mer livsfrihet og på den måten unngå negative tankesett og irrasjonelle behov som kan føre til psykiske lidelser som stress, angst eller depresjon. Selve prosessen vil typisk foregå som følgende:

  • Den terapeutiske allianse bygges – kvaliteten av forholdet mellom terapeut og klienten
  • Empati etableres – terapeutens evne til å vise empati og forstå klientens opplevelser
  • Samarbeid og enighet om målsetning – klienten og terapeuten er enige om å samarbeide med noen terapeutiske metoder for å nå noen satte mål som er meningsfulle for begge parter.

 

Online psykoterapi hos GoMentor

 Har du behov for å snakke med en psykoterapeut eller psykolog tilbyr GoMentor et bredt spekter av spesialiserte mentorer som tilbyr psykoterapi i mange forskjellige varianter, alt etter dine behov. Her er det både mulig å avtale fysisk fremmøte og online terapi, eller en kombinasjon hvor du får mulighet for å ha samtaler med psykoterapeuten din uavhengig av hvor du befinner deg. Dette kan også være en fordel hvis det er lang transporttid til den psykoterapeuten du syntes passer best for deg. Det er også mulig å få gruppeterapi online hvor du kan dele tankene dine med andre personer i samme situasjon som deg selv. Nedenfor finner du en liste over psykoterapeuter, hvor du også kan søke i nærheten av deg. 

Psykoterapi

Nora Salinas Gabriela Sirbu
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.