Tverrkulturelle problemstillinger og kulturell identitet - GoMentor

Tverrkulturelle problemstillinger og kulturell identitet

Skrevet av GoMentor

Kulturell identitetKulturell identitet kan defineres som de områdene av ens identitet som man har til felles med et felleskap av mennesker, og samtidig er sentrale og aktuelle for hver enkelt person i det felleskapet. Kulturell identitet oppfattes ofte som sammenfallende med etnisk identitet, men kan samtidig romme for eksempel nasjonal, religiøs og personlig identitet. At en person oppfatter seg selv gjennom en bestemt kulturell identitet handler altså om mer enn kun et opplevd medlemskap til en gruppe. Det rommer vesentlige følelsesmessige tilknytninger, som påvirker hvordan man velger å leve i sin hverdag. 


Når forskjellige kulturere møtes, eksempelvis ved flytting, er det veldig naturlig at det kan medføre misforståelser, konfrontasjoner og konflikter. Disse konfliktene kan man se på både nasjonalt og større geografisk nivå, på familienivå og individinivå. Problemstillingene kan eksempelvis omhandle: 

 • Identitet
 • Ungdomslivet
 • Generasjonsforskjeller
 • Oppdragelse
 • Seksualitet
 • Ekteskap, arrangert ekteskap og tvangsekteskap 

Her hos GoMentor kan du oppsøke hjelp og støtte hos våre tilknyttede mentorer som har særlig erfaring med slike utfordringer. En familieterapeut eller coach kan være riktig for deg. I videon kan du høre en av våre mentorer snakke om kulturforskjeller i parforhold. Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre. 

 

Sliter du med tverrkulturelle problemstillinger og kulturell identitet? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Anna Lena Eldøy Nygaard                               Monica Johnsen Gabriela Maria Sirbu Katinka Kjos-Kendall
km fra

Se utvalgte mentorer under

Finn mentorer i ditt område

km fra
 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer