Tverrkulturelle problemstillinger og kulturell identitet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Kulturell identitetKulturell identitet kan defineres som de områdene av ens identitet som man har til felles med et felleskap av mennesker, og samtidig er sentrale og aktuelle for hver enkelt person i det felleskapet. Kulturell identitet oppfattes ofte som sammenfallende med etnisk identitet, men kan samtidig romme for eksempel nasjonal, religiøs og personlig identitet. At en person oppfatter seg selv gjennom en bestemt kulturell identitet handler altså om mer enn kun et opplevd medlemskap til en gruppe. Det rommer vesentlige følelsesmessige tilknytninger, som påvirker hvordan man velger å leve i sin hverdag. 


Når forskjellige kulturer møtes, eksempelvis ved flytting, er det veldig naturlig at det kan medføre misforståelser, konfrontasjoner og konflikter. Disse konfliktene kan man se på både nasjonalt og større geografisk nivå, på familienivå og individinivå. Problemstillingene kan eksempelvis omhandle: 

  • Identitet
  • Ungdomslivet
  • Generasjonsforskjeller
  • Oppdragelse
  • Seksualitet
  • Ekteskap, arrangert ekteskap og tvangsekteskap 

Her hos GoMentor kan du oppsøke hjelp og støtte hos våre tilknyttede mentorer som har særlig erfaring med slike utfordringer. En familieterapeut eller coach kan være riktig for deg. I videoen kan du høre en av våre mentorer snakke om kulturforskjeller i parforhold. Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre. 

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.