SMÅ endringer kan være en STOR overgang!

Skrevet d. 23-3-2020 15:45:13 af May Britt Lian - Reg. Tankefeltterapeut MNLH, NLP Master Coach, Veileder

Nye RUTINER i en ny og litt fremmed hverdag kan være en STOR overgang for både små og og store. Her får du derfor noen konkrete tips.


  • Legg inn avtaler med deg selv og gjør dette akkurat nå!

Det å gjøre avtaler med deg selv f eks kan virke litt rart i begynnelsen. Sett likevel av tid i DIN kalender til nettopp DEG fordi det forteller HJERNEN din at nå SKAL det skje, og da skjer det mest sannsynlig! Alternativet er at vi tenker at vi burde gjøre... og da forteller vi hjernen at DETTE trenger vi ikke gjøre, og isteden så trigger vi kan hende selv ubevisst både selvkritikk og negative følelser rundt vår egen (u)dugelighet, verdi og hva vi er gode til eller verdt som mennesker. Dette vil kunne være bli en energityv som uten at vi er det bevisst stjeler fra vår energi 24/7. Hva om du ved å legge inn avtaler får gjort det du ønsker og i tillegg får ekstra energi? For meg så høres det ut som en vinn-vinn. Test det gjerne ut over tid og observer de endringene som skjer i deg selv, og de du nå eventuelt har rundt deg.

Ekstra viktig å beholde noen av de faste rutinene i hverdagen fremover og i tillegg gradvis introdusere noen få gode rutiner fordi det må vi da hverdagen i realiteten er endret for oss alle nå. Rutiner kan være er et godt verktøy for økt balanse i livet uansett, tenker jeg. Du vil imidlertid kanskje måtte endre dine forventninger noe ved å akseptere at det vil være litt annerledes.

I dag startet f. eks. dagen min med yoga via direktesending. Og ja jeg blir litt frustrert når jeg ikke finner ut av det tekniske eller noe annet kommer i veien. :-( Samtidig så blir jeg jo også litt stolt når jeg fikser ting selv og takknemlig for at jeg får hjelp når jeg trenger det!

PS! Hva tenker du forresten nå selv rundt dette? Fordi du kan jo i tillegg oppmuntre de rundt deg til å gjøre det samme? Det å alliere seg med andre, be om hjelp, ta imot og gi hjelp gir motivasjon og eierskap, og vi trenger begge deler såvel som hverandre litt ekstra nå.  • Utforsk sosiale plattformer og lær deg til å bruke nye verktøy som kan gi deg mestring og glede!

Bruk mobilen, ipad eller pc via ulike plattformer til å se og snakke sammen selv om dere ikke får vært fysisk i samme rom. Noen ganger er det nest beste godt nok! Er du usikker så er det helt ok, vi er mange om å kjenne på dette. Ved å be om hjelp til det tekniske så får du jo også vært sammen med andre...

PS! Hvordan vi deler gode opplevelser er faktisk ikke bestemmende for om opplevelsen blir god eller dårlig! Den GODE eller litt mer DÅRLIGE opplevelsen er det du vil ha med deg videre... Vil du det da? Ønsker du å ha med deg det negative eller ønsker du å akseptere at noe var negativt og at du ut fra læring velger å ta med deg også det positive fordi bare slik kan du få en balanse.

Husk da også at våre negative opplevelser veier typisk ca. 5-7 ggr mer, enn de positive ut fra forskning så her gjelder det å være raus med seg selv, og feire hver eneste positive! :-) Du kan jo også vurdere å vise en fleksibilitet vs forventning om 100% perfeksjonisme ift deg selv, og kanskje tillate deg å gjøre noen feil! ;-) Da kan du teoretisk få med deg 80% positivitet istedenfor at du forkaster den muligheten og heller velger 100% negativitet? Hvorfor ikke ta med deg det du har lært, gi deg selv litt slack og heller anerkjenne at du fikk til 80%? Igjen, alternativet er ofte at vi tar med oss den mye mer kritiske og oppskrytte etterpåklokskapen og selv bidrar til å snakke oss selv ned vs opp, og frem!

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.