Kroniske smerter og smertemestring

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Kroniske smerter og smertemestringKroniske smerter kan komme til uttrykk på mange forskjellige måter, samt være forårsaket av mange forskjellige fysiske problemer. Generelt kan det sies at kroniske smerter er smerter som strekker seg over lenger tid enn forventet, ofte med en varighet på mer enn seks måneder. Det kan være følelsesmessig anstrengende og utmattende å leve med disse smertene. Derfor kan det føre til langvarige psykiske men, hvis man ikke tar hånd om problemene. Hos GoMentor kan våre terapeuter hjelpe deg med å utvikle forskjellige mekanismer til å håndtere de psykiske stressfaktorene man kan oppleve, dersom man har kroniske smerter. Det finnes forskjellig typer kronisk smerte som skaper forskjellige opplevelser i kroppen, men hvorvidt den er stikkende eller vanskelig å lokalisere oppleves det det som smerte for den rammede.

Symptomer på kroniske smerter

De som lider av kroniske smerter, er som regel mer utsatt for psykiske lidelser slik som angst og depresjon. De vil være tilbakeholden når det kommer til fysisk aktivitet i frykt for at det vil føre til smerter. De har vanskelig for å utføre oppgaver som krever mye konsentrasjon, som kan påvirke deres jobbhverdag og sosiale liv. Undersøkelser viser at kroniske smerter har en negativ effekt på hukommelsen. Da smertene sjeldent forsvinner, kan det også være vanskelig å akseptere sin fremtid. Derfor kan mennesker som lider av kroniske smerter dessverre innlede avhengighetsskapende forbruk av smertestillende og andre rusmidler i et forsøk på å lindre smertene.

Vanlige symptomer på kroniske smerter: 

  • Smerte uten en tydelig grunn
  • Depresjon og angst
  • Unngår situasjoner hvor de frykter et økt smertenivå
  • Stoffmisbruk
  • Manglende evne til å konsentrere seg

Smertemestring/smertehåndtering

Selv om GoMentor ikke kan lindre selve smertene, håper vi at vi kan sette pasienter i forbindelse med dyktige psykologer og terapeuter som kan hjelpe med de følelsesmessige aspektene ved lidelsen. Våre dyktige terapeutene kan hjelpe deg med hvordan man best håndterer smerten, og hvordan man kan få et velfungerende og tilfredsstillende liv. Man kan dessuten få hjelp til å begrense negativ atferd og dermed øke livskvaliteten. Online støtte og rådgivning via GoMentor er tilgjengelig 24/7. Smertehåndtering handler om å kartlegge egne ressurser, og f.eks. lære å skille mellom seg selv og smerten. Formålet er finne veien til smertelindring og å leve med smertene. Finn en terapeut nedenfor eller søk mer spesifikt til høyre via ‘Find ekspert’-knappen.

Få hjelp med å håndtere kroniske smerter og smertemestring

May Brit Strand Nordanger Lindis Ljøterud Merethe Holldorff Liv   Wassum
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Kroniske smerter og smertemestring

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.