Kronisk stress

af GoMentor

Sidst opdateret 14.10.2021

Reviewer Troels Sletved

Kronisk stress

Kronisk stress

Når stress er konstant tilstedeværende i en lengre periode av livet kan det medføre mange problemer. Kronisk stress kan føre til alvorlig depresjon eller misbruk hvis man ikke klarer å bearbeide det på en god måte. Når stress når et visst nivå kan det ta helt over og vise seg i form av en lang rekke symptomer. Årsaken til kronisk stress varierer fra person til person og kan være forårsaket av mere enn en enkel stressfaktor. Heldigvis er det hjelp å få til å håndtere stress bedre. Før vi viser hvordan en psykolog på nett eller online coaching via GoMentor kan hjelpe er det litt mer informasjon om kronisk stress og hvorfor det er viktig å få hjelp innen man mister kontrollen.

Årsakene til kronisk stress

For mye ansvar kan fort føre til bekymringer som kan starte en kjedereaksjon hvis man ikke tar hensyn til det. Når man ikke vet hvordan man skal håndtere stress på en god måte kan det fort vokse seg stort og begynne å ta kontroll over livet ditt. Kompliserte relasjoner kan også føre til stress for noen, om det er forhold mellom foreldre og barn eller om det er mor og far som ikke finner glede i hverandre lengre. Negative adferdsmønstre – for eksempel en pessimistisk tilgang til livet - kan føre til kronisk stress. Uansett årsak vil man typisk oppleve en lang rekke symptomer i forbindelse med kronisk stress. 

Symptomer på kronisk stress

Utenom alle de symptomene som kommer med andre former for stress er den største indikatoren på kronisk stress at det varer over lengre tid. Som du kanskje kan forestille deg så kan denne typen vedvarende stress føre til mer alvorlige problemer. I tillegg til en lang rekke fysiske os psykiske symptomer medfører kronisk stress også en risiko for depresjon og i de verste tilfellene hjerteinfarkt. Om symptomene er fysiske eller psykiske kan de etter hvert begynne å overta livet ditt. Det er en god ide å få hjelp før kronisk stress blir et stort problem.

Vanlige symptomer:

Behandling til kronisk stress

GoMentor har tilknyttet psykologer, psykoterapeuter og coacher som tilbyr online terapi eller fysiske samtaler, som kan hjelpe deg til å bli bedre til å håndtere stress på god måte. Utover atferdsterapi har vi også tilknyttet coaches som kan hjelpe med praktiske råd til hvordan man bearbeider stress på en konstruktiv måte samt muligens unngå at det går utover forholdet. Stress kan fort komme ut av kontroll som kan ha alvorlige følgeskonsekvenser. Før det skjer så la våre tilknyttede terapeuter vise hvordan man overvinner stress. Online rådgivning om hvordan man overvinner stress er viktig før man mister kontrollen over det.

Du kan også finne hjelp i nærheten av deg: Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Sandvika, Kristiansand, Drammen.

 

 

Få hjelp med kronisk stress

May Brit Strand Nordanger Linda Elin Aase /  Bergen Stressmestringssenter Filip Bekkelund Liv   Wassum
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Få hjelp med kronisk stress

May Brit Strand Nordanger Linda Elin Aase /  Bergen Stressmestringssenter Filip Bekkelund Liv   Wassum
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Kronisk stress

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.