Arbeidsstress

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

ArbeidsstressDen moderne arbeidsplass kan være roten til omfattende stress for mange. Selv de som har lettere for håndtere stress på en sunn måte, vil kanskje til tider oppleve at karrieren kan bli overveldende. Når symptomer på stress begynner å oppstå på grunn av en jobbsituasjon, er det viktig at man forholder seg til de før de fører til andre problemer. Hvis man lar stress få overtaket kan det føre til depresjoner og andre alvorlige psykiske problemer. På GoMentor.no tilbyr vi online terpai som kan hjelpe deg, ved å utstyre deg med de verktøyene som er nødvendige for at man kan bearbeide stress på en sunn måte. 

Spesifikke årsaker til stress

Selv om det kanskje er åpenlyst at det stresset man oppelver relaterer seg til jobbhverdagen, er det noen spesielle forhold man kan utforske for å få et bedre bilde av stress og hvorfor det oppstår lettere hos noen. Konkurranse på arbeidsplassen er en typisk årsak til at man opplever et høyere stressnivå. Andre årsaker kan være at man ikke er god nok til å be om hjelp eller at man sliter med å si nei når man blir spurt om å gjøre noe. I en takt med at ditt stressnivå øker, vil alle kunne være utsatt for utbrenthet og ikke klare å bearbeide stresset. Da vil typiske symptomer på stress vise seg.

 

Symptomer på arbeidsstress

Et av de første tegnene på at jobben eller arbeidsplassen forårsaker mer stress enn det som kan anses som normalt, er hvis en medarbeider plutseligere får høyere sykefravær eller finner andre grunner til å ikke komme på jobb. Noen vil oppleve angst eller panikkanfall ved tanken om å skulle dra på jobb. Dette er en seriøs indikator på at stresset på arbeidsplassen er ute av kontroll. Utover symptomer som oppstår på arbeidsplassen, er det også mange problemer som vil kunne vise seg hjemme. Det er mange farer forbundet med arbeidsstress, slik som søvnproblemer, depresjon eller misbruk. Det kan også være andre fysiske reaksjoner. Det bør derfor være høyt prioritert å få terpai og coaching så man kan lære å håndtere stress. 

 

De vanligste symptomene på arbeidsstress er: 

  • Negative følelser om det å skulle dra på jobb
  • Verbale angrep på kollegaer og overordnede 
  • Søvnløshet
  • Depresjon
  • Angst
  • Misbruk 
  • Utbrenthet eller sammenbrudd

Få hjelp til arbeidsstress

Her hos GoMentor.no har vi en rekke tilknyttede terapeuter og coacher som vet alt om stress. De vil kunne hjelpe deg med å avdekke hva som forårsaker stresset ditt og hvordan du kan bearbeide det på den beste måten for deg. Med en balnding av atferdsterapi og coaching vil du få stresset ditt under kontroll og unngå at det fører til andre problemer. Det vil variere fra person til person hvilke teknikker som er mest effektive og dette vil våre tilknyttede mentorer hjelpe deg med å avdekke. Finn den riktige mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre. 

Få hjelp med å håndtere arbeidsstress

May Brit Strand Nordanger Merethe Holldorff Rebecca Hansen Susanne Borge
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Arbeidsstress

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.