Utbrenthet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

UtbrenthetHva er utbrenthet?

Utbrenthet oppleves som fysisk, følelsesmessig og mental utmattelse. Det er i seg selv ikke en sykdom, men en tilstand som vanligvis utvikler seg over tid med kontinuerlig belastning på den fysiske, emosjonelle og mentale karakter. Spesielt vil lange perioder med stress være en utløsende faktor. Utbrenthet er karakterisert ved en rekke symptomer hvor personen utover den fysiske utmattelse, etter hvert opplever mental trøtthet, forsømmer seg selv, blir motløs og mister interessen i det daglige liv og virke. Utbrenthet vil i mange tilfeller ende i sykemelding fra ens jobb og behov for hvile over en lengre periode. Flere opplever at de ikke kan gå tilbake til den gamle jobben, men har behov for andre omgivelser og et lavere tempo etter sykemelding.  


Test deg selv: Er du utbrent?

Er du usikker på om det er utbrent du er? Her er noen tegn på at du kan være utbrent:

  • Følelsesmessig utmattelse
  • Følelsesmessig distansering
  • Redusert personlig yteevne
  • Hodepine, kvalme og anspente muskler
  • Annerledes søvnmønster 
  • Du blir lett syk
  • Forandret appetitt 
  • Tretthet og slitenhet


Ta vår test og finn ut om du er utbrent:

Finn riktig hjelp

Utbrenthet er en alvorlig tilstand som bør behandles. En coach eller terapeut vil kunne tilby deg en nøytral arena for å lufte dine bekymringer og tanker. Gjennom slike samtaler vil du bli utrustet med verktøy og teknikker som vil gjøre det mulig for deg å vende tilbake til hverdagen. Samtaleterapi eventuelt kombinert med andre metoder tilbys både online og offline hos GoMentor.no. Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert'-knappen til høyre. Vårt abonnementstilbud 24/7 gir deg mulighet til å skrive med din mentor hvor og når som helst, alt etter dine behov.


GoMentor 24/7

GoMentor 24/7 er online plattform på GoMentor som tilbyr rådgivning og terapi på nett. Det fungerer på samme sett som tradisjonell rådgivning, men forskjellen er at sesjonene på GoMentor 24/7 er online, der du har mulighet for å prate om din situasjon og dine problemer gjennom videosamtale eller chat. Fordelene ved GoMentor 24/7 er at du sparer tid, energi og penger. Du slipper fysisk å dra til et sted, noe som gir deg en større fleksibilitet i din kalender. Samtidig gjør GoMentor 24/7 det mulig å snakke med dine rådgivere under 24 timer via chat, du får dermed flere muligheter for å snakke med din rådgiver på GoMentor, og du kan da forvente deg mer kontakt med din rådgiver. Om du sliter med utbrenthet er det lett å få hjelp. Med GoMentor 24/7 kan du få terapi privat og hjemmefra, og man behøver ikke lenger å kjenne seg ensom i sin situasjon som utbrent.

Finn din samtalepartner

May Brit Strand Nordanger Cecilie  Dale Parterapi Rebecca Hansen Anna Lena Eldøy
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Utbrenthet

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.