Familiestress

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

FamiliestressStress er nok et velkjent fenomen for de fleste familier, men det som er viktig er hvordan man håndterer stress innad i familien. Årsakene til stress varierer fra familie til familie, men det er typiske ting som går igjen. Ofte er forventningene til hverandre for høye, og noen ganger urimelige, og dette er an av de vanligste årsakene til stress. Selv om symptomene på stress i familiehverdagen begynner å oppstå, er det alltid håp. Med GoMentor.no som platform tilbyr våre tilknyttede spesialister terapi som kan hjelpe familie bli bedre til å håndtere stress. 

Hva forårsaker familiestress? 

Den spesifikke grunnen til familiestress kan kanskje være forårsaket av naturlige årsaker, som for eksempel dødsfall i familien eller andre følelsesmessige eller traumatiske opplevelser. Økonomi er et annet forhold som forårsaker stress for mange familier. Helse og jobbsituasjon er også typiske stressfremkallende forhold. Omstendighetene vil variere fra familie til familie, men når symptomene på stress i familien viser seg bør det ha prioritert å få hjelp til å løse det. Dette bør skje før problemene vokser seg større og skaper andre utfordringer for familiemedlemmene, som for eksempel depresjon eller angst. 

Symptomer på familiestress 

Den vanligste indikatoren på at det for mye stress i familien er at det alltid er travelt, og aldri tid til å slappe av. Da vil man oppleve at man ikke tilbringer tid sammen som familie. Dette kan handle om at man plutselig ikke spiser middag sammen lenger eller at alle går raskt hvert til sitt etter et felles måltid. Det kan føre til stor frustrasjon for samtlige familiemedlemmer. Når det konstant er en hektisk stemning i hjemmet vil det ha en negatv innflytelse på hvordan hverdagen fungerer. 

Typiske symptomer på familiestress er:

  • At familiemedlemmer unngår hverandre
  • Frustrasjon
  • Mangel på ro i hjemmet 
  • Lite eller ingen kvalitetstid sammen som en familie
  • Større konfrontasjoner og mer krangling

Få hjelp til å håndtere stress som en familie

Online terapi via GoMentor.no kombinerer kompetansen til utdannede terapeuter med Internettets fleksibilitet. Du og din familie kan få omfattende coaching akkurat når det passer best for dere. Hvis man har behov for å snakke med en familieterapeut er det også mulig. Med veiledning og søtte kan man bli bedre til å bearbeide stress og avsløre årsakene til at det gnisser i familiehverdagen. Få praktiske råd og verktøy som håndterer stress på en sunn og konstruktiv måte. Finn den riktige mentoren for deg og din familie i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

 

Få hjelp med å håndtere familiestress

May Brit Strand Nordanger Silvia Josefine Grøndahl Merethe Holldorff Ann Helen Hansen
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Familiestress

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.