Hvorfor er det slik at "skippertak" og intervensjoner ikke nødvendigvis gir virkning?

Skrevet d. 17-10-2021 18:38:31 af May Britt Lian - Reg. Tankefeltterapeut MNLH, NLP Master Coach, Veileder

Som coach, veileder og terapeut så møter jeg daglig mennesker som ønsker endringer, og som har prøvd ut det meste... Og som absolutt har testet ut "skippertak" metoden og ulike kurer av ymse slag, slik at de kan få en bedre hverdag. Eventuelt at du kan ta noen livsvalg og ikke minst utnytte sitt potensiale og finne plassen sin?!

Områdene de ønsker endring på kan være ulike, menneskene kan være ulike ift. sine egenskaper og potensiale, og deres historier er absolutt også ulike. Dette er nok også noe av årsaken til at det er en litt kompleks reise å finne ut av hva som fungerer for den enkelte, i deres hverdag fordi vi får ofte råd og veiledning som passer for flertallet, og dersom du ikke passer inn i den statistikken? Ja da vil ikke nødvendigvis det rådet du får fungere for deg, til tross for at du gjør jobben riktig og ditt beste.

Jeg opplever at vi ofte kan blande sammen hva som er "riktig" med hva som "fungerer", og slik er det ikke. Du kan tro du har rett, men det fungerer likevel ikke! Og du kan tro du tar feil, også viser det seg at det likevel fungerer!? Derfor så er det så viktig å få hjelp til å finne ut av hva som både fungerer og blir riktig for akkurat deg, og det er det min rolle å hjelpe til med.

Virker som om vi alle har en fellesnevner i det at vi ønsker resultater og de skal komme raskt!

Alt skal skje raskt! Også endringer, og det er ikke så rart at vi forventer fordi den verdenen vi omgir oss med, gir ofte raske resultater. Tenk bare på hvor raskt vi får svar på sms, e-post og kan følge med i ulike medier 24/7. Også virker det som om hjernen vår også tar den raskeste veien til løsninger og det trenger ikke være den veien som ivaretar f. eks. våre verdier eller det som er viktigst for oss over tid.

Det er mye mer sannsynlig at vi velger det alternativet som ut fra gammel informasjon, gamle vaner og gamle erfaringer har vært en løsning. Og dermed så gjentar vi våre mønstre slik at en endring ikke skjer, egentlig.

Ved å få en mulighet til å se deg selv med litt nye øyne utenfra, vurdere alternativer ut fra noen mye erfaringer, ta i bruk noen nye verktøy og metoder så kan ting endre seg, og de kan bli mer varige endringer!

Dette er det jeg brenner for å hjelpe andre med. Formidle, motivere, gi veiledning, gi videre verktøy og metoder for mestring og forståelse i en trygg setting hvor det er rom til å sette ord på det vanskelige, men også rom for å la vær. Og ikke minst muligheter til å feire sine seire, glede seg og gjenkjenne din indre balanse og harmoni. Dette er viktig og det gir livet mening.

Gode tanker,

May Britt

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.