Dårlig selvfølelse - Lær å håndtere og styrke selvfølelsen din - GoMentor

Dårlig selvfølelse

Skrevet av GoMentor

Dårlig selvfølelseNoen har slitt med lav selvfølelse siden de var barn, mens andre som hadde masse selvtillit som ung sliter med dårlig selvfølelse i sitt voksne liv. Man vet ennå ikke alt om hvorfor noen tenker negative tanker om seg selv. Ofte legges skylden på samfunnet og mediene for å fremstille en perfekt illusjon av hvordan vi skal se ut og hvordan vi skal leve. Samtidig utvikler samfunnet seg så raskt at mange føler på et press – spesielt unge – for hele tiden å være så perfekt som mulig. Andre mener at selvfølelsen er bygget opp i forhold til de sosiale rammene man har vokst opp i. Det er vanskelig å vite helt konkret hva det kommer av og det er forskjellig fra person til person. Sliter man med dårlig selvfølelse kan det være vanskelig å leve et sundt liv. Typisk sliter man med manglende livsglede og et dårlig selvbilde også. Her kan en coach hjelpe til med å sette ord på hva som har forårsaket den dårlige selvfølelsen og gi praktiske tips og råd til hvordan man kan styrke selvfølelsen sin.

Tegn på lav selvfølelse

 • Dårlig selvtillit
 • Manglende tro på seg selv
 • Prestasjonsangst
 • Angst
 • Depresjon
 • Tilbaketrukket
 

Sånn håndterer du dårlig selvfølelse

Det kan være vanskelig å forstå det negative selvbilde sitt og vite hvordan man skal håndtere det. Nedenfor er noen grunnleggende råd til hvordan man kan bearbeide et dårlig selvbilde:

 • Unngå sammenligning – Hvis man sammenligner seg med andre kan det føre til en følelse av at man ikke strekker til, og det blir som å helle bensin på bålet.
 • Tenk positivt – Man kan si mye om det å tenke positivt. Ved å unngå de negative tankene om deg selv og fokusere på det du liker ved deg selv eller det som gjør deg glad kan det hjelpe på problemene.
 • Sosialiser – Hvis man kommer ut i verden og interagerer med andre blir det lettere å unngå dette fokuset på egne feil og mangler.
 • Ikke godta å bli overkjørt – For å lindre dårlig selvfølelse er det viktig at man lærer å ikke finne seg i å bli behandlet dårlig av andre.
 • Slutt å utsette det – Hvis man ikke tar stilling til utfordringene sine med dårlig selvfølelse kan problemet utvikle seg og bli verre.
 • Life coaching
 • Samtaleterapi

Selv om disse tipsene kan gi deg en grunnleggende start til hva du kan gjøre for å få bedre selvfølelse kan det fortsatt være givende med profesjonell hjelp. Det er viktig å ta hånd om det før det er for sent og det får konsekvenser for utdannelse, karriere, sosial interaksjon eller parforhold og familie.

Online coaching mot lav selvfølelse

Det er ikke noe galt eller pinlig i å be om hjelp – tvert i mot. Med GoMentor.no som plattform tilbys online lifecoaching som kan gi deg det nødvendige verktøyet og den rådgivningen som kan bidra til å fjerne de sosiale problemene forbundet med dårlig selvfølelse. Med lifecoaching kan du lære nye teknikker og metoder som kan forbedre selvbilde ditt. Dette har blitt enda enklere med online coaching. Før man får alt for store problemer med selvfølelsen er det verdt å undersøke lifecoaching som en mulig løsning. Lifecoaching kan gjøre deg i stand til å ta kontroll over livet ditt og jobbe deg opp i en positiv retning. Vil du heller ha en personlig samtale med en coach, psykolog eller terapeut er det også en mulighet med flere av mentorene våre som har fokus på hvordan du kan styrke din personlige utvikling gjennom bedre selvfølelse og mer livsglede og overskudd i hverdagen.

Sliter du med dårlig selvfølelse? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Magne A. Nes Solveig Sikkeland Silje Kristine Haugen Ingelin Jorselje
km fra

Se utvalgte mentorer under

Finn mentorer i ditt område

km fra
 

Få hjelp med dårlig selvfølelse

Sliter du med dårlig selvfølelse? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Magne A. Nes Solveig Sikkeland Silje Kristine Haugen Ingelin Jorselje
Få hjelp online fra kun 169 kr./uke

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer