Finansiell frihet

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Finansiell frihetFinansiell frihet er et stort begrep, som mange mennesker har som et av sine mål i livet. Noen bruker store deler av deres liv på å drømme om finansiell frihet, og andre klarer å oppnå det. Finansiell frihet innebærer at man er i stand til å møte alle sine behov, uten å måtte bekymre seg for penger. Det kan dog varierer fra person til person hva finansiell frihet vil si i deres liv. Det kan bety at man er gjeldsfri og tjener til livets opphold på ærlig vis, mens for andre innebærer det økonomisk suksess og at man kan nyte de finere tingene i livet og nådd en personlig utvikling. Coaching hos GoMentor kan gi rådgivning samt trening og støtte, som er nødvendig for å oppnå suksess. For noen krever det kanskje mer innsats og arbeid enn andre, men dersom man har en klar plan og en coach til å hjelpe seg vil det vøre mulig å oppnå fiansiell frihet. Å bli gjeldsfri er en del av løsningen og mange vil også ønske seg å lære mer om økonomistyring som kan føre til bedre personlig økonomi. 

Finansiell frihet innebærer å: 

  • Være økonomisk uavhengig
  • Ikke bekymre seg om regniner
  • Ikke leve fra lønning til lønning
  • Å bli gjeldsfri
  • Mindre stress forbundet med penger 

Grundleggende tips til gjeldshåndtering


De fleste her en idè om hvor mye de skylder, men samler man alt og legger det sammen har man et konkret beløp å forholde seg til. Dette gjør det mer hångripelig, og det også kanskje grunnen til noen unngår å lage et slikt oversiktsbilde. Når man så kjenner omfanget av sin økonomiske situasjon, uavhengig av hvor godt eller dårlig man føler man ligger ann, bør man legge en plan. Det er mange ting som man kan gjøre for å redusere de månedtelige avbetalingene, men det tar tid og kan være dyrt. Her kan en hjelp være til god hjelp, slik at planen blir realistisk og noe du er komfortabel med. 


Typiske tegn på at du har behov for gjeldsrådgivning fremgår når du har utfordringer med: 

  • Nedbetaling av gjeld
  • Å leve uten gjeld 
  • Strort forbruk på kredittkort 
  • Studielån
  • Mangel på oversikt over samlet gjeld 

Coaching kan være løsningen for deg 


Gjeldsrådgivning er en betegnelse på de metodene og begrepene som hjelper en å redusere, og på lengere sikt, bli kvitt sin gjeld uten å gå konkyrs. Coaching kan være et verdifullt verktøy som hjelper deg å håndtere din gjeld mer fornuftig. Gjeld - uavhengig av hvor mye - kan være et ømt punkt for mange. Det er en av grunnene til at vi har utarbeidet en platform for online coaching. Ved å kommunisere via GoMentor kan personer som har gjeld få råd, informasjon og støtte, online. Finn den rette mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.