Vanskelige følelser

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Vanskelige følelser

I en hektisk hverdag opplever man et svært bredt spekter av følelser, og noen kan være vanskeligere å forholde seg til enn andre. For eksempel oppleves ofte angst og fortvilelse som vanskelige følelser.  Det er mulig å påvirke hvordan du har det gjennom det du tenker og gjør. Hvis du vet hva du skal gjøre om opplever vanskelige følelser, som å være fortvilet, redd, sint eller deppa, kan det være lettere å håndtere slike følelser. Det er mulig å lære metoder for å takle vanskelige situasjoner og tanker. Ved å lære å ta styring over tankene dine, kan du få kontroll og kunnskap om hva du skal gjøre og utvikle deg personlig, når følelsene er sterke eller vonde.

Hvordan takle de vanskelige følelsene?

Tankerydding eller sortering av situasjoner kan hjelpe deg å få et overblikk, hvor du ser saklig på situasjonen du står i. Ved å skrive ned detaljer eller tenke gjennom opplevelsen sinn skritt for skritt, kan det bli lettere å takle de vanskelige følelsene. Ved å bli klar over og bevisst over tankene sine, kan man også gjøre noe med dem. Noen opplever at pusteøvelser eller meditasjon kan være et positivt bidrag når man opplever vanskelige følelser, mens andre opplever at samtaleterapi gir de mulighet til å snakke ut om sine opplevelser. Noen tanker er positive og bygger opp, mens andre er negative og bryter ned. Her er det viktig å ønske de positive følelsene velkommen, og la de negative seile videre, uten å la seg styre av dem.

 

GoMentor sine tilknyttede psykologer, coacher eller terapeuter kan hjelpe med å håndtere de vanskelig følelsene.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.